Як смачно приготувати індичку різними способами: найкращі рецепти приготування білого і червоного мяса індички на сковороді в духовці, в мультиварці і на пару для дорослих і дітей

Як смачно приготувати гомілку індички?

Як смачно приготувати стейки з індички?

Поспішаємо поділитися смачним рецептом стейків з індички.

Отже, готуємо продукти:

  • 4 стейка з індички;
  • 4 зубчики часнику;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 1 год л чебрецю;
  • Сіль і перець за смаком.

Стейки промити і промокнути паперовим рушником. Часник порізати слайсами. Стейки обтерти спеціями та олією, додати часник і залишити на 25-30 хв. Після закінчення цього часу викласти стейки в керамічну форму для духовки. Помістити її в рукав і запікати 25 хв у духовій шафі при температурі 220-230 градусів. Зняти рукав з форми і дати страві підрум’янитися в духовці ще 15 хв.

Як смачно приготувати індичку шматочками?


Якщо говорити про шматочках м’яса індички, то порадувати своїх рідних можна не тільки отбивнушками і запеченим шматочками м’ясом, але і смачним шашличком.

Для його приготування знадобиться підготувати:

  • 700 г м’яса індички;
  • 2 год л цукрового піску;
  • 0,5 год л солі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст л соєвого соусу;
  • 2-4 см кореня імбиру для пікантності;
  • 2 ст л олії;
  • за смаком сіль і перець.

М’ясо порізати шматочками середнього розміру. Дерев’яні шпажки для шашлику замочити у воді, витримати їх там не менше 40 хв. Корінь імбиру і часник подрібнити, зручно це робити в блендері. Приєднати до них сіль, цукровий пісок, перець, розтерти. Влити олію, соєвий соус. В отриману суміш помістити шматочки індички на 30 хв. Коли м’ясо замаринується, нанизати його на шпажки. Можна чергувати шматочки м’яса з помідорками черрі, солодким перцем або цибулею. Відправити шашлички в духовку на 30 хв. Температура повинна знаходитися на позначці 180. Під час приготування шпажки слід перевернути 1-3 рази, щоб шматочки підрум’янилися рівномірно.

Господині на замітку: Щоб невеликі шматочки м’яса індички в духовці не висохли, а залишалися соковитими, перед приготуванням (до приєднання спецій) покладіть шматочки в миску і додайте туди води. Пропорція: на 1 кг м’яса – 2-3 ст л води. Руками потрібно помасажувати шматочки, поки вода повністю в них не вбереться.