Як смачно приготувати індичку різними способами: найкращі рецепти приготування білого і червоного мяса індички на сковороді в духовці, в мультиварці і на пару для дорослих і дітей

Як смачно приготувати індичку на сковороді?


Що може бути простіше пожаренного на сковороді м’яска? Пропонуємо на пробу рецепт соковитою індички з грибами на сковорідці.

На 1 кг філе) готуємо:

  • 400-500 г грибів, відмінне поєднання з печерицями, але можна замінити будь-якими іншими;
  • 400 мл сметани;
  • 3-4 великі цибулини;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ст л гірчиці.

М’ясо помити, нарізати досить крупно. На сковороді розтопити масло і посмажити філе індички. Цибулю можна порізати півкільцями або кубиками (хто як любить), викласти його на сковорідку до філе. Туди ж відправити гриби, додати сіль і перець. Згасити до 5 хв, покласти гірчицю, обсмажити 10 хв, після влити сметану. Масі дати протомиться під кришкою 5-8 хв. Таке блюдо смачно їсти просто з хлібом або подавати як гарнір до пюре або каш.

Як смачно приготувати грудку індички?


Найоптимальніший варіант приготування філе індички – це запікання. По-перше, м’ясо залишається шматком, зберігає всі корисні елементи, по-друге, стає соковитим, а найголовніше смачним.

На 1 кг грудинки індички знадобиться:

  • 1 год л солі;
  • 0,5 год л білого меленого перцю (можна брати запашний або суміш перців);
  • гілочка розмарину, через брак свіжої прянощі, підійде 1/3 ч. л. сухої трави.

М’ясо помити під проточною водою і обсушити з усіх боків, для цієї мети відмінно підходить паперовий рушник. Приготувати суміш з солі, дрібно порізаного розмарину, перцю. Нею натерти тушку і щільно обгорнути фольгою. Залишити м’ясо просочитися на 1-3 години. Після закінчення цього часу відправити грудку випікатися в духовку, нагріту до 220 градусів на 25-30 хв. Після повністю вимкнути духовку і залишити м’ясо «дійти» на 2 години.

Господині на замітку: Грудку для цього рецепта можна маринувати з використанням часнику, аджики, червоного гіркого перцю. При зміні маринаду таке блюдо буде розкриватися новими смаками.