Домашній майонез: класичний рецепт смачного густого домашнього майонезу, який не відрізниш від покупного, радянські рецепти майонезу провансаль і дієтичного майонезу в домашніх умовах блендером і вінчиком

Майонез — улюблена заправка для страв більшої частини населення багатьох країн. Повітряна консистенція, апетитний солодкувато-кислуватий смак додасть будь-якій страві нотку пікантності. Його можна купити в будь-якому магазині, а можна зробити вдома самостійно. А про те, як зробити в домашніх умовах смачний майонез, ми поговоримо нижче.

Майонез в домашніх умовах: що знадобиться?

  • Майонский соус зробити досить легко. З продуктів знадобляться свіжі яйця, нерафіновану олію і спеції за смаком. Додавання спецій залежить від індивідуальних переваг і конкретного виду соусу.
  • З інструментів — глибока містка миска, блендер або міксер.

Поради та маленькі хитрощі для господарок:

  • Щоб продукти добре взбивались, дістаньте їх за годину до приготування, щоб вони досягли кімнатної температури.
  • Для смажених страв підійде соус з додаванням чилі халапеньо.
  • До рибних страв — додайте буряк, це додасть гарний контрастний колір.
  • Спробуйте додавати крім інших інші компоненти: каррі, каперси, сік апельсина, цибулю, зелень, селера, хрін, авокадо, корнішони та інші продукти.
  • Не бійтеся експериментувати з натуральними продуктами, тому що при будь-якому результаті соус буде корисним.
  • Яйця краще використовувати домашні, і не забувайте мити перед тим як розбити.
  • Масло краще підійде нерафінована.
  • Додавайте спеції за смаком, орієнтуючись на індивідуальні переваги.

Як приготувати майонез з допомогою блендера: класичний рецепт на яйцях

Щоб приготувати французький соус вам знадобляться продукти:

Процес створення:

  • Для початку потрібно вимити яйце, а потім розбити в глибоку ємність.
  • Потім влити масло і збити все блендером. Починайте збивати на повільній швидкості, а потім переходьте на високу.
  • Після того, як вміст досягне однорідної консистенції, потрібно закинути інші спеції.
  • Потім потрібно спінити ще раз, випробувати на смак, якщо чогось замало — додати і знову збити.
  • Майонский соус зберігати в закритій ємності і при необхідності додавати в страви.
  • Як приготувати домашній майонез міксером?

    Для створення будинку пікантного соусу з допомогою міксера, вам знадобляться всі ті ж продукти, що і для вище приготованого майонского соусу.

    • Розколоти яйце і залити олією.
    • Спінити вміст міксером.
    • Закинути спеції за смаком.
    • Збити до повітряної консистенції.

    Майонез в домашніх умовах: рецепт вінчиком

    Варіацій виготовлення майонского соусу багато, можна використовувати технічне оснащення, а можна по-старому. З допомогою віночка можна приготувати майонез не менш смачний.

    Рецепт густого майонезу в домашніх умовах: не відрізнити від покупного

    Насправді, до появи масового виробництва кухарі готували свої соуси вручну. У кожного був свій найкращий рецепт і ніхто не хотів з ним ділитися. Тому вмілим господиням доводилося експериментувати, ось так і вийшов густий майонский соус.

  • Можна приготувати майонез відразу в тій ємності, в якій він буде подальший час зберігатися.
  • Потрібно налити в ємність масло.
  • В окремій піалі розмішати гірчицю, щіпку солі і оцет.
  • Влити в ємність з маслом.
  • Розбити акуратно яйце, не пошкодивши жовтка.
  • Перемішати зручним способом протягом 15-20 сек. Можливо, знадобиться 10-15 сек, але в будь-якому випадку дивіться по консистенції.
  • Майонез на молоці в домашніх умовах рецепт

    Є багато варіантів приготування смачного соусу, один з них — це рецепт на молоці. Для цього рецепту вам буде потрібно:

    • молоко — 150 мл;
    • рослинна олія — 150 мл;
    • загусник вершків — 3 гр;
    • лимонний сік — 25 мл;
    • сіль;
    • гірчиця.

    Рецепт майонезу без гірчиці в домашніх умовах

    Взагалі, гірчиця в соус додається за індивідуальним перевагам. Цей елемент не настільки важливий, але з його присутністю в соусі спостерігається нотку пікантності. Але якщо ви не любитель сміливих відчуттів, можете випробувати рецепт без цього елемента, для якого вам потрібно:

  • Вимити і розколоти в глибоку тару яйця, залити масло.
  • Занурити всередину міксер або інше пристосування і включити на середню потужність.
  • Довести до утворення однорідної маси.
  • Додати до консистенції лимонний сік, куркуму, пудру і сіль.
  • Продовжувати збивати, потім спробувати на смак. Якщо чогось недостатньо, додати.
  • Майонез готовий, можете подавати на стіл.
  • Рецепт майонезу без масла в домашніх умовах

    Майонский соус зробить будь-яку страву незабутнім, але один з головних компонентів робить його дуже калорійним. Тому розумні кулінари знайшли вихід з цієї ситуації, трохи модернизовав заправку. Дієтичний рецепт незамінного соусу не менш простий у приготуванні будинку. Вам знадобиться:

    • жовток варений — 2 шт;
    • сир дитячий (або будь-якої іншої рідкої консистенції) — 200 гр;
    • гірчиця — 1 ст. л.;
    • сіль;
    • перець.
  • Покладіть в глибоку ємність жовтки і розімніть їх виделкою.
  • З’єднайте з ними сир і перемішайте.
  • Потім покладіть спеції.
  • Всі елементи доведіть до утворення однорідної пухкої маси.
  • Готовий дієтичний майонский соус готовий до вживання.
  • Майонез в домашніх умовах: рецепт без лимона

    Соус — це різноманіття смаків, яке відображає характер їжі. Лимонний сік додає невелику частку кислинки в загальний смак заправки. У страви, які і без того насичені кислими поєднаннями, необхідний соус без змісту цього компонента. Для майонезу без лимона вам необхідно:

    Рецепт майонезу провансаль в домашніх умовах

    З кожним роком на прилавках магазинів з’являються все нові і нові види соусу. В середині 20-го століття зміст майонезу провансаль було суворо регламентовано ГОСТом:

  • Регламентовано все було в процентному співвідношенні, але якщо розрахувати в грамах і мілілітрах, то приблизно виходить те, що вийшло в дужках.
  • Налийте по містку ємність масло і додайте сирі жовтки.
  • Збийте до утворення однорідної консистенції.
  • Покладіть в масу оцту, гірчиці і знову збийте.
  • Потім закиньте залишилися спеції і збийте ще раз.
  • Найпростіший рецепт пісного майонезу в домашніх умовах

    Майонский соус — калорійний продукт, тому навіть деякі його любителі відмовляються від нього на користь звичайного масла і солі. Але є одна хитрість, за допомогою якої улюблений соус придбає пісне зміст. Для пісного соусу вам потрібно:

    • горохові пластівці — 3 ст л з гіркою;
    • олія — 100 мл;
    • вода — 200 мл;
    • оцет — 3 ст. л;
    • гірчиця — 3 ст л;
    • сіль;
    • цукор;
    • перець.
  • Залийте горохові пластівці водою 1:2 і поставте на ніч. Потім на ранок поставте горох варитися, тримати на малому вогні до утворення пюреподібної маси.
  • Остудіть горохове пюре, потім додайте олію і збийте.
  • Після масу з’єднайте з гірчицею, оцтом, сіллю, цукром і перцем окремо.
  • Збийте знову до отримання пухкої консистенції.
  • Рецепт смачного оливкової майонезу в домашніх умовах

    Якщо ви цінитель здорової та корисної їжі, то і заправка до приготованим вами страв повинна бути під стать. Для корисного майонезу вам потрібно:

    • яйце — 1 шт;
    • жовток — 2 шт;
    • олія оливкова — 200 мл;
    • гірчиця діжонська — 30 гр;
    • сіль;
    • перець;
    • цукрова пудра.
  • У глибоку ємність розбийте одне ціле яйце і додати два жовтки, потім покладіть діжонської гірчиці.
  • Збийте інгредієнти, а потім влийте олія оливи, знову збийте.
  • Додайте залишилися спеції, орієнтуючись на свій смак, і ще раз збийте.
  • Вийшов повітряний і в той же час щільний соус тримайте в холодильнику не більше 2-х діб в закритому вигляді.
  • Японський майонез рецепт в домашніх умовах

    Японська кухня славиться своєю екзотичністю та оригінальністю. Професійним кухарям Японії так сподобався французький соус, що вони вирішили показати, на що здатні самі. Їх соус вийшов не менш цікавим. Для японського соусу вам потрібно приготувати:

    • соєва олія — 230 гр;
    • жовток — 3 шт;
    • рисовий оцет — 20 мл;
    • паста місо — 50 гр;
    • лимон юзу — 1 шт (можна замінити на звичайний лимон);
    • білий мелений перець;
    • сіль.
  • Покладіть у велику глибоку ємність жовтки і з’єднайте їх в однорідну консистенцію.
  • Додайте оцет і збийте блендером.
  • Збиваючи, поступово з’єднайте з маслом.
  • Додайте цедру лимона і перемішати соус.
  • З’єднайте з білим перцем і сіллю, знову збийте до густої маси.
  • Готовий тамого-но-моно перекладіть в закриту ємність і поставте в холодильник. Зберігайте не більше 3-х діб.
  • Рецепт вегетаріанського майонезу в домашніх умовах

    Вегетаріанство давно увійшло в життя деяких людей. Є прихильники даного способу харчування, які не їдять тільки м’ясо. А є 100%-ві вегетаріанці, раціон яких складається виключно з продуктів рослинного походження.

    Інгредієнти для вегетаріанського майонского соусу:

    • кешью — 200 гр;
    • вода — стакан;
    • соєве молоко — 50 мл;
    • яблучний оцет — 1 ст л;
    • гірчиця — 2 ст л;
    • масло — 80 мл;
    • сіль;
    • перець мелений.
  • З’єднайте воду з оцтом і покладіть в отриману масу горіхи на добу.
  • З ранку подрібніть горіхи до утворення кашоподібної маси.
  • Додайте соєвого молока і інші спеції, збийте до густої консистенції.
  • Вегетаріанський соус нічим не поступається класичному майонезу, а вже тим більше магазинного.
  • Краще відео-рецепти домашнього майонезу



    Дивіться також краще рецепти приготування різноманітних соусів та заправок для салатів в інших наших статтях.

    Здорова їжа повинна бути не тільки корисною, але і смачною. А що може бути апетитніше, ніж соус майонез? Тому ми знайшли для вас найцікавіші рецепти французької майонского соусу в первозданному вигляді. Ми дбаємо про ваше здоров’я, і ви бережіть його.