Домашній майонез: класичний рецепт смачного густого домашнього майонезу, який не відрізниш від покупного, радянські рецепти майонезу провансаль і дієтичного майонезу в домашніх умовах блендером і вінчиком

Майонез — улюблена заправка для страв більшої частини населення багатьох країн. Повітряна консистенція, апетитний солодкувато-кислуватий смак додасть будь-якій страві нотку пікантності. Його можна купити в будь-якому магазині, а можна зробити вдома самостійно. А про те, як зробити в домашніх умовах смачний майонез, ми поговоримо нижче.

Майонез в домашніх умовах: що знадобиться?

  • Майонский соус зробити досить легко. З продуктів знадобляться свіжі яйця, нерафіновану олію і спеції за смаком. Додавання спецій залежить від індивідуальних переваг і конкретного виду соусу.
  • З інструментів — глибока містка миска, блендер або міксер.

Поради та маленькі хитрощі для господарок:

  • Щоб продукти добре взбивались, дістаньте їх за годину до приготування, щоб вони досягли кімнатної температури.
  • Для смажених страв підійде соус з додаванням чилі халапеньо.
  • До рибних страв — додайте буряк, це додасть гарний контрастний колір.
  • Спробуйте додавати крім інших інші компоненти: каррі, каперси, сік апельсина, цибулю, зелень, селера, хрін, авокадо, корнішони та інші продукти.
  • Не бійтеся експериментувати з натуральними продуктами, тому що при будь-якому результаті соус буде корисним.
  • Яйця краще використовувати домашні, і не забувайте мити перед тим як розбити.
  • Масло краще підійде нерафінована.
  • Додавайте спеції за смаком, орієнтуючись на індивідуальні переваги.