Покрокові рецепти смачною шоколадної ковбаси з печива: як готувати домашню шоколадну ковбасу з печивом і без, зі згущеним молоком, какао, шоколадом та іншими інгредієнтами

Шоколадна ковбаса — ласощі родом з дитинства, смачне, солодке і поживне. Особливо, якщо її приготувала бабуся. Сьогодні ми познайомимо одних і нагадаємо іншим про найкращому десерті дитинства, припалого на 80-90-ті роки.

Основні інгредієнти для приготування шоколадної ковбаси

Оригінальний десерт і неповторний смак, який не сплутаєш ні з чим іншим — це і є шоколадна ковбаса. В Зарубіжних країнах таку смакоту називають Chocolate Salami. Як бачите, популярність страви нітрохи не скоротилася, а тільки збільшилася. Розглянемо, які основні компоненти потрібні для виготовлення ласощів, без яких ніяк не вийде гармонійного страви.

  • Шоколад/Какао — одна з найважливіших і найголовніших складових. Шоколад і какао надають саму суть десерту, смак і колір.
  • Цукор — обов’язковий компонент, потрібен для солодкого смаку. Але його з легкістю можна замінити на будь-який інший підсолоджувач: згущене молоко, фруктозу, стевію, сорбіт.
  • Масло — потрібний компонент для зв’язки всіх складових, також надає м’якість десерту. Хоча в деяких рецептах виключають його або замінюють на інші компоненти.
  • Печиво — серце ковбаси, яке робить її хрусткою і ніжною.