Покрокові рецепти смачною шоколадної ковбаси з печива: як готувати домашню шоколадну ковбасу з печивом і без, зі згущеним молоком, какао, шоколадом та іншими інгредієнтами

Шоколадна ковбаса — ласощі родом з дитинства, смачне, солодке і поживне. Особливо, якщо її приготувала бабуся. Сьогодні ми познайомимо одних і нагадаємо іншим про найкращому десерті дитинства, припалого на 80-90-ті роки.

Основні інгредієнти для приготування шоколадної ковбаси

Оригінальний десерт і неповторний смак, який не сплутаєш ні з чим іншим — це і є шоколадна ковбаса. В Зарубіжних країнах таку смакоту називають Chocolate Salami. Як бачите, популярність страви нітрохи не скоротилася, а тільки збільшилася. Розглянемо, які основні компоненти потрібні для виготовлення ласощів, без яких ніяк не вийде гармонійного страви.

  • Шоколад/Какао — одна з найважливіших і найголовніших складових. Шоколад і какао надають саму суть десерту, смак і колір.
  • Цукор — обов’язковий компонент, потрібен для солодкого смаку. Але його з легкістю можна замінити на будь-який інший підсолоджувач: згущене молоко, фруктозу, стевію, сорбіт.
  • Масло — потрібний компонент для зв’язки всіх складових, також надає м’якість десерту. Хоча в деяких рецептах виключають його або замінюють на інші компоненти.
  • Печиво — серце ковбаси, яке робить її хрусткою і ніжною.

Класичний рецепт шоколадної ковбаски з печива

Потрібно:

Хід дій:

  • У тару влийте молоко.
  • Закиньте до нього цукор і добре збийте.
  • Далі через сито просіяти какао, і все ретельно змішайте.
  • Поставте на повільний вогонь збиту масу.
  • Порубаєте дрібно масло і закиньте в масу.
  • Коли масло розтопиться повністю, зніміть суміш з вогню.
  • Дайте їй трохи охолонути.
  • Тим часом, у поліетиленовий пакет перемістіть печиво.
  • З допомогою качалки або молотка для відбивання м’яса подрібніть печиво, але не сильно дрібно.
  • З’єднайте печиво з вареної масою і добре перемішайте.
  • Викладіть отриману суміш широкою смужкою на пергамент/фольгу/харчову плівку, а потім загорніть, як ковбасу.
  • Загорнуту ковбасу перемістіть на 4 години в холодильник.
  • Простий рецепт шоколадної ковбаски з печива з какао

    Потрібно:

    Спосіб дій:

  • Розтопіть на водяній бані масло.
  • У вже розтоплене масло закиньте цукор, готуйте до повного розчинення.
  • В молоко просіяти какао і добре з’єднайте, щоб молоко стало кольору какао.
  • В окремій тарі збийте до піни яйце.
  • Руками покришіть в окрему ємність печиво.
  • Тепер з’єднайте масляну суміш з молочної, дайте трохи покипіти, а потім перемістіть з вогню.
  • Перемішуючи гарячу суміш, додайте цівкою яйце.
  • Потім отриману масу введіть в подрібнене печиво. Добре змішайте компоненти.
  • Перемістіть утворену масу на харчову плівку широкою смужкою, а потім поверніть ковбаскою.
  • Згорнутий кульок перемістіть в холодильник не менше, ніж на 3 години.
  • Солодка вершкова ковбаска з печива: простий рецепт з фото

    Підготуйте:

    Процес:

  • Розділіть печиво на дві частини. Першу подрібніть руками і залиште в окремій тарі. А другу подрібніть в порошок за допомогою м’ясорубки/комбайни/молотка для відбивання м’яса.
  • Влийте в тару молоко, просіяти какао і помістіть порзане талое масло.
  • Розітріть компоненти до однорідної маси за допомогою дерев’яної ложки.
  • В однорідну масу всипте печиво-порошок і ретельно змішайте.
  • Потім закиньте поламане печиво, ром, цукати і курагу.
  • Добре перемішайте всі компоненти.
  • Викладіть широкої ковбаскою на харчову плівку.
  • Загорніть ковбасу, виконайте те ж саме з рештою суміші.
  • Перемістіть в морозилку на 2-3 години.
  • Дістаньте, розгорніть і зніміть пробу.
  • Рецепт смачною шоколадної ковбаски з печива і вареного згущеного молока

    Необхідно:

    Хід процесу:

  • Вершкове масло залиште на кілька годин при кімнатній температурі.
  • У тару перемістіть варене згущене молоко.
  • Закиньте талое масло і просіяти какао.
  • Всі компоненти добре з’єднайте між собою.
  • Поломайте окремо печиво і додайте до отриманої суміші.
  • Ще раз добре перемішайте.
  • Викладіть на пергамент товстої ковбаскою і загорніть.
  • Помістіть в холодильник на 4 години.
  • Шоколадна ковбаса з печива з яйцем: рецепт

    Необхідно:

    Хід дій:

  • Розламайте печиво.
  • Поставте на маленький вогонь масло і всипте до нього цукор. Постійно помішуйте, щоб не пригоріло.
  • Какао з’єднайте з молоком.
  • Окремо збийте яйце.
  • Як тільки цукор розтане, а масло розтопиться, влийте збите в піну яйце і з’єднайте.
  • Потім влийте какао-молоко і знову все гарненько перемішайте.
  • Отриману суміш помістіть в тару з поламаним печивом і з’єднайте.
  • Викладіть масу на фольгу, загорніть ковбаскою і перенесіть в холодильник на 3-4 години.
  • Рецепт шоколадної ковбаси без печива

    Потрібно:

    Процес:

  • Влийте в тару молоко, талое масло і какао.
  • Добре змішайте компоненти.
  • Потім всипте цукати і повітряний рис.
  • Перемішайте складові в однорідну масу.
  • Перемістіть у вигляді ковбаски на пергамент і загорніть.
  • Загорнуті кульочки помістіть в морозилку на 2-3 години.
  • Шоколадна ковбаса з печива зі сметаною: рецепт

    Потрібно:

    Спосіб приготування:

  • Заздалегідь дістаньте масло і дайте йому розтанути самостійно при кімнатній температурі.
  • Змішайте сметану з цукром.
  • Порубаєте на дрібні шматочки талое масло і з’єднайте зі сметаною.
  • Просіяти какао, і з’єднайте всі компоненти.
  • Поломайте печиво на дрібні шматочки.
  • З’єднайте печиво і вийшла суміш.
  • Викладіть масу на харчову плівку, загорніть ковбаскою та поставте в холодильник на 4 години.
  • Шоколадна ковбаса з шоколадом: покроковий рецепт

    Підготуйте:

    • Шоколад не менше 75% какао — 1 плитка;
    • Какао — 50 г;
    • Вершкове масло — 150 г;
    • Печиво «До чаю» — 300 г;
    • Коньяк — 1 ст. л.;
    • Згущене молоко — 1 банка;
    • Мигдаль — 100 г;
    • Цукрова пудра — 1 саше.

    Процес:

  • Поломайте печиво і потовчіть в ступці горіхи.
  • Поставте На водяну баню масло і шоколад, дрібно поламаний.
  • Коли шоколадна маса розтопиться, просійте в неї какао. Перемішайте компоненти.
  • Влийте в масу на водяній бані згущене молоко.
  • Через кілька хвилин зніміть з вогню, влийте коньяк.
  • Отриману масу перемістіть в чашу з печивом і горіхами і з’єднайте.
  • Перемістіть суміш на харчову плівку і скачайте ковбаскою.
  • Згорнуту ковбасу помістіть в холодильник на 3-4 години.
  • Після — розгорніть і обваляйте в цукровій пудрі.
  • Шоколадна ковбаса з печивом і горіхами

    Потрібно:

    Хід дій:

  • Розтовчіть печиво руками, з’єднайте з горіхами.
  • Олію заздалегідь дістаньте до готування, бажано через 1-2 години.
  • Масло порубаєте на скибочки, закиньте згущеного молока і просіяти какао.
  • Гарненько змішайте всі компоненти до однорідної маси.
  • Перемішану масу помістіть в суміш горіхів і печива.
  • Перемішайте всі складові.
  • Отриману суміш перенесіть на харчову плівку і закатайте ковбаскою.
  • Загорнену ковбасу віднесіть в холодильник на 3-4 години.
  • Як робити смачну шоколадну ковбасу з молоком і без?

    Для ковбаси з молоком потрібно:

    • Молоко — 100 мл;
    • Цукор — 200 г;
    • Какао — 40 г;
    • Печиво пісочне — 400 г;
    • Ізюм — 100 г;
    • Масло вершкове — 100 г.

    Хід процесу:

  • Розтопіть на водяній бані масло.
  • В молоко просіяти какао і з’єднайте.
  • У масло, всипте цукор і розчиніть його повністю.
  • Печиво поломайте на дрібні шматочки.
  • Ізюм промийте і обсушіть.
  • З’єднайте масляну суміш з молочної.
  • Потім додайте до них родзинки, знову перемішайте.
  • Після закиньте печиво і ретельно змішайте всі компоненти.
  • Перемістіть отриману масу на пергамент і поверніть трубою.
  • Перенесіть отриману ковбасу в морозилку на 2-3 години.
  • Рецепт без молока:

    • Масло вершкове — 150 г;
    • Какао — 50 г;
    • Цукор — 100 г;
    • Печиво пісочне — 350 р.

    Процес:

  • Поломайте печиво.
  • Розітріть масло з какао і цукром, потім з’єднайте з поламаним печивом.
  • Викладіть широкою смугою на фольгу і скачайте.
  • Ковбаску помістіть в холодильник на 3 години.
  • Рецепт шоколадної ковбаси з маслом

    Підготуйте:

    • Вершкове масло — 150 г;
    • Какао — 30 г;
    • Згущене молоко — 1 банка;
    • Шоколад гіркий — 100 г;
    • Печиво розсипчасте — 4 г;
    • Фундук — 50 г;
    • Волоський горіх — 50 р.

    Процес:

  • Розтовчіть печиво руками, горіхи в ступці.
  • Масло перемістіть на водяну баню з шоколадом.
  • В розтоплену масу влийте згущеного молоко і просіяти какао.
  • З’єднайте компоненти, ретельно перемішавши.
  • Потім всипте горіхи та печиво, знову гарненько з’єднайте.
  • Викладіть на пергамент і скачайте.
  • Помістіть в холодильник на 4 години.
  • Приготування шоколадної ковбаски без згущеного молока

    Потрібно:

    • Іриски — 1 кг;
    • Какао — 40 г;
    • Масло вершкове — 200 г;
    • Повітряний рис — 300 р.

    Хід дій:

  • Розтопіть іриски і масло у великій тарі на вогні, періодично помішуючи. Приблизний час розтоплення становить 20 хвилин.
  • У гарячу суміш всипте повітряний рис і просіяти какао.
  • Ретельно з’єднайте складові.
  • Перенесіть суміш на харчову плівку і скачайте.
  • Дочекайтеся, поки вона охолоне, і наріжте скибочками.
  • Рецепт дієтичної шоколадної ковбаси

    Потрібно:

    • Банани — 4 шт;
    • Какао — 70 г;
    • Стевія — 60 г;
    • Протеїн/яєчний порошок — 50 г;
    • Молоко — 20 мл;
    • Кедровий горіх — 100 г;
    • Мигдаль — 100 р.

    Дії:

  • Банани збийте блендером до пюреподібної маси.
  • Додайте до них стевію і просіяти какао.
  • Молоко з’єднайте з протеїном/яєчним порошком.
  • Потім з’єднайте всі компоненти до однорідної маси.
  • Мигдаль трохи подрібніть і змішайте з кедровими горіхами, потім всипте в масу.
  • З’єднайте компоненти і перемістіть на пергамент.
  • Загорніть в ковбаску і перемістіть в холодильник на 3-4 години.
  • Як робиться шоколадна ковбаса за старим рецептом з дитинства: ВІДЕО


    Дитячі ласощі можна відтворити в будь-яких варіаціях, і всі вони смачні і незвичайні. Порадуйте своє чадо десертом з вашого дитинства. І не забудьте відрізати собі шматочок, щоб поностальгувати про хороших моментах свого отроцтва.