Шашлик зі свинини з оцтом і цибулею – самі смачні і соковиті рецепти приготування

Вітаю вас, дорогі мої! Шашлик зі свинини з цибулею і томатним соусом – це, мабуть, класика, від якої не відмовиться жоден любитель м’яса. Сьогодні як раз будемо його готувати.

Тим, у кого немає можливості влаштувати пікнік на природі, можна приготувати свинячий шашлик на шпажках в духовці. До речі, головний секрет вдалого м’яса – в правильному маринаді і смачний маринованому погоди.

Шашлик краще всього готувати зі свинячої шиї. Тоді він буде соковитим, але при цьому не занадто жирним. Чим краще ви замарінуете м’ясо, тим швидше воно приготується. Тому підготовчого етапу завжди приділяйте пильну увагу. Приємного вам кулінарної творчості!

Шашлик зі свинини з оцтом і цибулею – радянський рецепт на 2 кг м’яса

Багато хто пам’ятає смак цього шашлику ще з часів СРСР. Він дійсно виходить соковитим і незабутнім! Для пікніка на природі страви краще не придумати.

Інгредієнти:

  • Свиняча шия – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Оцет 9% – 70 мл
  • Сіль – 2 чайні ложки
  • Перець – 1 чайна ложка (з гіркою)

Спосіб приготування по етапах:

М’ясо нарізаємо шматочками середнього розміру, цибулю – кільцями. У велику каструлю викладаємо шарами спочатку свинину, потім цибулю, сіль, перець і оцет, потім знову повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти.

Залишаємо на годину при кімнатній температурі, потім гарненько все перемішуємо руками і відправляємо в холодильник на ніч.

Розпалюємо вугілля, шашлик нанизуємо на шампури і смажимо з обох сторін. Якщо в процесі приготування з’являються вогнища полум’я, не заливайте їх водою, а на кілька секунд прибирайте шампур з мангалу! Приємного апетиту!