Вітаю вас, дорогі мої! Сьогодні будемо готувати з вами тісто на манти. До речі, воно відмінно підійде і для смачних домашніх пельменів.
Манти – це м’ясне блюдо східної кухні, яке традиційно готують в Центральній Азії, Туреччини, Монголії, Китаї, Кореї, Татарстані, Башкортостані, Казахстані і Киргизії. Страва чимось нагадує пельмені, тільки більша за розміром, гостріше і соковитіше.
Саме тому тісто для мантів має бути еластичним і пружним. У класичному варіанті воно готується без дріжджів. Приємного вам кулінарної творчості!
Смачне і ніжне тісто на манти за класичним рецептом
Інгредієнти:
- борошно – 0,5 кг
- яйце – 1 шт.
- сіль – 1 чайна ложка
- вода – 200 мл
Спосіб приготування по етапах:
У воду додаємо розбите яйце і сіль, ретельно все змішуємо.
Поступово вливаючи рідина в просіяне борошно, замішуємо круте тісто. Накриваємо його мискою і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин. Готово!
Найкращий рецепт приготування тіста на манти, щоб не рвалося при варінні
Візьміть:
- Борошно – 700-800 гр.
- Вода – 400 мл
- Сіль – 1 чайна ложка
- Рослинне масло – 1-2 столові ложки
Спосіб приготування по етапах:
У воді кімнатної температури розчиняємо сіль і вливаємо олію. Поступово всипаючи борошно, замішуємо тісто.
Накриваємо його мискою і залишаємо на 15-20 хвилин для набухання. Готово!
Як завести дріжджове тісто на манти з молоком і яйцем в хлібопічці?
Підготуйте:
- 1 кг борошна
- 500 мл молока
- 2-3 столові ложки рослинної олії
- 1 столова ложка солі
- 1 чайна ложка цукру
- 2 яйця
- 25 гр. дріжджів (сухих 7 гр.)
Спосіб приготування по етапах:
Включаємо хлібопічку заздалегідь на режим Тісто, щоб вона прогрілася. Наливаємо туди тепле молоко і рослинне масло.
Додаємо сіль і цукор.
Просіваємо борошно і висипаємо її в хлібопічку. Кладемо дріжджі і закриваємо техніку. Тісто залишаємо на 1 годину для підняття. Готово!
Тісто на манти – рецепт по-узбецьки без яєць на мінералці
Інгредієнти:
- 500 гр. борошна
- 200 гр. мінеральної води (без газу)
- 13 гр. солі
Спосіб приготування по етапах:
Сіль розмішуємо в мінеральній воді до повного розчинення.
Поступово вливаючи воду в муку, вручну замішуємо еластичне тісто.
Робимо так, поки у вас не закінчиться в гуртку мінеральна вода.
Загортаємо тісто у харчову плівку і залишаємо на 1 годину. Готово!
Смачне і ніжне тісто на манти з майонезом і яйцем
Нам знадобляться:
- борошно – 1 кг
- вода – 400 мл
- сіль – 1 чайна ложка
- яйце – 2 шт.
- майонез – 1 столова ложка
Спосіб приготування по етапах:
У воду додаємо сіль, яйця і майонез. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
Накриваємо миску з тістом кришкою і залишаємо на півгодини для настоювання. Готово!
Тісто на манти по-узбецьки від Сталика Ханкишиева (відео)
Відомий кулінарний блогер готує манти з використанням класичного варіанта тесту. Ви можете зробити, як він, і у вас вийде чудова основа для ситного м’ясної страви. Дивіться самі!
Інгредієнти:
- Борошно
- Вода – 0,5 літра
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – ½ столової ложки
Дріжджове або бездріжджове тісто краще всього брати на манти?
Тісто на дріжджах для мантів теж, звичайно, має місце бути, але найкраще готувати цю страву на бездріжджовий основі. У цьому випадку при варінні на пару воно не перетвориться на кашу, не порветься і збереже свою форму.
Оскільки тісто на манти повинно бути тугим і пружним, то перед тим, як його розгортати, необхідно загорнути його в харчову плівку і дати постояти 20-30 хвилин. В цьому випадку воно стане пластичним, але пружність свою не втратить.
Манти правильно їдять наступним чином: спочатку аккурато відкушують шматочок тіста, потім з нього випивають бульйон і тільки після цього з’їдають м’ясну частину разом з рештою тестом. До такого ситного гарячого страви необов’язково навіть подавати сметану і масло, адже воно тепер дуже соковите!
А ви любите манти? За яким рецептом зазвичай готуєте тісто для них? Поділіться своїм досвідом в коментарях, буду вам дуже вдячна за це! Якщо ця стаття вам сподобалася, збережіть її у себе в закладках і поділіться з друзями в соціальних мережах. До нових зустрічей на блозі!