Смачне і ніжне тісто на манти – кращі рецепти приготування

Вітаю вас, дорогі мої! Сьогодні будемо готувати з вами тісто на манти. До речі, воно відмінно підійде і для смачних домашніх пельменів.

Манти – це м’ясне блюдо східної кухні, яке традиційно готують в Центральній Азії, Туреччини, Монголії, Китаї, Кореї, Татарстані, Башкортостані, Казахстані і Киргизії. Страва чимось нагадує пельмені, тільки більша за розміром, гостріше і соковитіше.

Саме тому тісто для мантів має бути еластичним і пружним. У класичному варіанті воно готується без дріжджів. Приємного вам кулінарної творчості!

Смачне і ніжне тісто на манти за класичним рецептом

Інгредієнти:

  • борошно – 0,5 кг
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 1 чайна ложка
  • вода – 200 мл

Спосіб приготування по етапах:

У воду додаємо розбите яйце і сіль, ретельно все змішуємо.

Поступово вливаючи рідина в просіяне борошно, замішуємо круте тісто. Накриваємо його мискою і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин. Готово!