Вітаю вас, дорогі мої! Сьогодні будемо готувати з вами тісто на манти. До речі, воно відмінно підійде і для смачних домашніх пельменів.
Манти – це м’ясне блюдо східної кухні, яке традиційно готують в Центральній Азії, Туреччини, Монголії, Китаї, Кореї, Татарстані, Башкортостані, Казахстані і Киргизії. Страва чимось нагадує пельмені, тільки більша за розміром, гостріше і соковитіше.
Саме тому тісто для мантів має бути еластичним і пружним. У класичному варіанті воно готується без дріжджів. Приємного вам кулінарної творчості!
Смачне і ніжне тісто на манти за класичним рецептом
Інгредієнти:
- борошно – 0,5 кг
- яйце – 1 шт.
- сіль – 1 чайна ложка
- вода – 200 мл
Спосіб приготування по етапах:
У воду додаємо розбите яйце і сіль, ретельно все змішуємо.
Поступово вливаючи рідина в просіяне борошно, замішуємо круте тісто. Накриваємо його мискою і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин. Готово!