Як приготувати картоплю з грибами смачно і швидко на сковороді, в фользі в духовці, в казані, протушкувати в каструлі, в мультиварці і в горщиках з лісовими грибами і печерицями?

Картопля з грибами — одне з простих і поживних страв російського столу. Класичний варіант передбачає приготування разом продуктів, які завжди є під рукою в осінній період. А які способи і імпровізації цієї страви існує, ми розглянемо нижче більш докладно.

Як правильно приготувати гриби з картоплею: основні правила

  • Для насиченого смаку інгредієнти потрібно готувати окремо.
  • Для насиченого аромату печериці потрібно з’єднати з білими грибами.
  • Для багатого смаку з’єднайте кілька сортів грибів.
  • Пікантний Аромат буде, якщо в самому кінці закинути в блюдо часник і дати настоятися.
  • Перед додаванням сухих компонентів їх потрібно вимочити в молоці від 6 до 12 годин.
  • Закиньте картоплю в воду перед відправкою на приготування, і він буде хрустіти.

Як приготувати картоплю з лісовими грибами: білими, маслюками, лисичками, свинушками, опеньками, подосиновиками?

  • Приготування ситного страви може бути зроблена з будь-яких сортів лісових грибів. Кожен з них має свій смак, що сприяє приємному аромату.
  • Будь-які гриби перед приготуванням необхідно обробляти водою. Бажано перед приготуванням вимочити в чистій воді, тоді вони не будуть гірчити.
  • Якщо попередньо гриби зварити, то час випікання або смаження скоротиться до 20-25 хвилин.
  • Мікс з природних організмів подарує чудовий і пікантний смак, ніжний аромат корисному і ситного страви.
  • Перед тим як використовувати гриби, упевнитися, що вони не ввібрали в себе шкідливі відходи навколишнього середовища, придорожню пил, погані запахи. Особливо це стосується свіжих організмів, якщо вони мешкають у хвойних лісах, то можуть віддавати гіркотою після приготування.

Для страви потрібно:

Процес:

  • Обробіть і підготуйте всі елементи страви — картопля очистіть і наріжте соломкою, покладіть на час у холодну воду. Гриби обов’язково проваріть протягом 15 хвилин після закипання води.
  • Окремо один від одного обсмажте гриби 30 хвилин і картоплю з кільцями цибулею на олії протягом 25 хвилин.
  • З’єднайте оброблені компоненти в одній тарі, посоліть і ще раз обсмажте протягом 10 хвилин.
  • Накрийте кришкою тару і поставте на маленький вогонь протягом 10 хвилин, пізніше вимкніть.
  • Як приготувати смажену картоплю зі свіжими печерицями та вешенками?

    Потрібно:

    Хід дій:

  • Обробіть елементи страви: картопля очистіть, гриби наріжте пластинами.
  • Наріжте кільцями картоплю і цибулю, закиньте в казан на 30 хвилин.
  • Окремо обсмажте на рослинному маслі (додавши трохи вершкового) гриби до рум’яності.
  • З’єднайте гриби з картоплею в казані, дайте їм просочитися ароматами один одного протягом 10-15 хвилин.
  • Після приготування посипте зеленню.
  • Як приготувати картоплю з грибами на сковорідці: класичний рецепт з фото

    Потрібно:

    Дії:

  • Підготуйте всі елементи, умийтесь, поріжте соломкою картоплю.
  • Підсмажте картоплю з цибулею протягом 25 хвилин.
  • Окремо обробіть природні організми протягом 25 хвилин.
  • З’єднайте всі елементи і додайте сметани і солі, прикрийте тару і протримаєте протягом 10 хвилин на повільному вогні.
  • Перед подачею посипте кропом.
  • Як приготувати картоплю з грибами в фользі в духовці: відео-рецепт

    Виготовити страву можна не тільки в тарі на вогні, але і в духовій шафі. Таке блюдо буде ще більш корисним і ароматним.

    Як приготувати гриби з картоплею в мультиварці?

    Підготуйте:

    • Печериці — 10 шт;
    • Картопля — 5 шт;
    • Вершки 20% — 50 мл;
    • Сир голландський — 70 г;
    • Сіль — щіпка;
    • Трави італійські — за смаком.

    Хід процесу:

  • Обробіть всі компоненти і поріжте кільцями, гриби — пластинами.
  • Закиньте все в каструлю, залийте вершками і потріть сир.
  • Зверху посипте травами, клікніть по режиму «Гасити» протягом 20-30 хвилин.
  • Як приготувати картоплю з грибами в горщиках?

    Потрібно:

    • Картопля — 2 шт;
    • Гриби — 100 г;
    • Цибулина — 1 шт;
    • Сметана — 50 г;
    • Сир твердий — 50 р.

    Дії:

  • Обробіть і порубаєте компоненти. Щоб страва приготувався швидше, рекомендуємо попередньо обсмажити окремо гриби і картоплю до рум’яності.
  • Расформируйте по горщикам картопля, гриби, подрібнений кільцями цибулю.
  • Залийте всередину сметаною і потріть сир.
  • Перемістіть в духовку на 30 хвилин.
  • Як приготувати картоплю з грибами в казані?

    Підготуйте:

    • Картопля — 5 шт;
    • Гриби — 250 г;
    • Цибулина — 1 шт;
    • Трави прованські — за смаком;
    • Сіль — за смаком;
    • Олія — 15 мл

    Хід дій:

  • Обробіть і порубаєте компоненти на невеликі часточки.
  • Закиньте все в казан і готуйте протягом 25 хвилин.
  • Закиньте солі і трав, залиште на повільному вогні ще 15 хвилин.
  • Як приготувати тушковану картоплю з грибами в каструлі?

    Потрібно:

    Хід дій:

  • Обробіть і порубаєте складові частини страви.
  • Попередньо трохи обсмажте гриби на вершковому маслі до рум’яного кольору.
  • Закиньте картоплю і гриби з цибулею в тару з маслом, водою або м’ясним бульйоном, щоб рідина покривала компоненти страви на 0,5 см.
  • Перемістіть на середній вогонь на 30 хвилин.
  • Після закиньте солі і посіченою зелені, залиште на маленькому вогні під кришкою ще на 15 хвилин.
  • Вимкніть вогонь, залиште ще на 10 хвилин у закритому стані і подавайте до столу.
  • Як приготувати сушені гриби з картоплею?

    Підготуйте:

    • Картопля великий — 3 шт;
    • Сушені гриби — 100 г;
    • Цибулина — 1 шт;
    • Вершки 20% — 50 мл;
    • Сіль — щіпка;
    • Трави прованські — за смаком.

    Процес:

  • Попередньо сушені гриби вимочити в молоці протягом 10 годин.
  • Обробіть інші компоненти і порубаєте їх невеликими частинами.
  • Закиньте все в тару для готування разом з вымоченными заздалегідь грибами і обсмажте протягом 25 хвилин.
  • Закиньте солі, залийте вершками і тушкуйте під кришкою ще 15 хвилин.
  • Посипте травами і залиште в закритому стані на вимкненій конфорці на 10 хвилин, щоб страва ввібрало запахи.
  • Як приготувати картоплю з маринованими грибами?

    Складові:

    Хід процесу:

  • Обробіть і підготуйте складові.
  • Обсмажте картоплю з цибулею на олії протягом 30 хвилин.
  • Гриби відокремте від рідини.
  • З’єднайте гриби і картоплю, і пропарте протягом 10 хвилин.
  • У готове блюдо посипати посіченою зеленню.
  • Як приготувати картоплю з замороженими грибами?

    Підготуйте:

    • Картопля — 0,4 кг;
    • Заморожені гриби — 250 г;
    • Цибуля — 1 шт;
    • Трави італійські — за необхідності;
    • Сіль — щіпка;
    • Масло — 25 мл

    Дії:

  • Заздалегідь покладіть гриби в тару для розморожування.
  • Обробіть овочі і поріжте кільцями.
  • Закиньте в тару для готування масло, картоплю, цибульні кільця і розморожені гриби.
  • Зверху закиньте солі і посипте травами.
  • Перенесіть в духовку і запікайте протягом 40 хвилин.
  • Як приготувати свинину з грибами і картоплею?

    Потрібно:

    • Свинина — 0,5 кг;
    • Картопля — 0,3 кг;
    • Гриби — 0,3 кг;
    • Сіль — за смаком;
    • Масло — 20 мл;
    • Перець — за смаком;
    • Трави італійські — за смаком.

    Спосіб дії:

  • Обробіть і порубаєте складові маленькими кубиками.
  • Окремо обсмажте м’ясо — 30 хвилин, картопля протягом 20 хвилин і гриби — 25 хвилин.
  • З’єднайте всі складові, закиньте спеції і парьте 15 хвилин.
  • Як приготувати картоплю з грибами в сметані?

    Необхідне:

    • Картопля — 300 гр;
    • Гриби — 300 г;
    • Сметана — 50 г;
    • Сіль — за смаком;
    • Перець — за смаком;
    • Трави прованські — за смаком.

    Дії:

  • Обробіть необхідні компоненти і поріжте їх на маленькі часточки.
  • Окремо приготуйте картоплю на сковороді протягом 30 хвилин.
  • Паралельно обсмажте гриби протягом 25 хвилин.
  • З’єднайте складові, закиньте до них сметану, сіль, перець і трави.
  • Тушкуйте протягом 15 хвилин під закритою кришкою.
  • Як приготувати картоплю з грибами і сиром: фото-рецепт

    Потрібно:

    • Картопля молода — 1 кг;
    • Печериці — 250 г;
    • Сир сирний — 0,5 кг;
    • Цибуля — 1 шт;
    • Сметана — 50 г;
    • Сіль, перець — за смаком;
    • Зелень прованська — за смаком.

    Хід дій:

  • Картоплю відваріть в мундирі і розділіть навпіл, вийміть серединну м’якоть, роблячи невелике поглиблення в кожній частині.
  • Підготуйте, умийтесь і поріжте гриби і цибулю. Потім обсмажте їх протягом 10 хвилин.
  • Вийняту м’якоть картоплі натріть на терочном обладнанні.
  • З’єднайте напівготові гриби з цибулею і м’якоттю, вийнятої з картоплі, закиньте сметани, сиру і спецій з зеленню.
  • Укомплектуйте половинки картоплі на деко і нафаршируйте приготовленої начинкою.
  • Поставте в духовку на 25 хвилин при температурі 220°С.
  • Як приготувати запіканку картоплі і грибів?

    Потрібно:

    • Картопля молода — 500 г;
    • Гриби — 500 г;
    • Цибуля — 2 шт;
    • Морква — 1 шт;
    • Сметана — 400 г;
    • Яйце — 2 шт;
    • Часник — 2 зубці;
    • Сир плавлений — 200 г;
    • Перець, сіль — за смаком;
    • Зелень — за смаком.

    Дії:

  • Приготуйте картопля “у мундирі”, очистіть від шкірки і натріть на терочном обладнанні.
  • Гриби підсмажте з цибулею, морквою та спеціями.
  • Зробіть соус, з’єднавши сметану і протертий або дрібно порізаний часник, вбийте яйця і добре розмішайте віночком.
  • Змастіть деко маслом і натріть у нього половину тертого картоплі, залийте половиною соусу, викладіть обсмажені компоненти. Потім знову шар другої частини картоплі, а зверху вилийте решті соус.
  • Випікайте протягом 30 хвилин при 180°С. Після дістаньте і затріть плавленим сиром.
  • Залиште в духовій шафі ще на 10 хвилин, після чого подавайте до столу.
  • Як приготувати картоплю по-французьки з грибами?

    Потрібно:

    • Картопля 1 кг;
    • Свинина — 300 г;
    • Гриби — 500 г;
    • Цибуля — 2 шт;
    • Помідори великі 3 шт;
    • Сметана — 500 г;
    • Сир голландський — 200 г;
    • Сіль, перець — за смаком;
    • Трави прованські — за смаком.

    Хід процесу:

  • Обробіть складові і поріжте кільцями, гриби — пластинами.
  • На деко перемістіть шар картоплі, потім — м’яса, потім грибів, цибулі, помідорів і спецій.
  • Залийте все сметаною і потріть зверху сиром.
  • Перемістіть тару в духовку на 40 хвилин при 180°С.
  • Як приготувати молоду картоплю з грибами?

    Знадобиться:

    Процес:

  • Обробіть продукти і порубаєте на дрібні частки.
  • Закиньте окремо картоплю на обжарку в протягом 20 хвилин.
  • Паралельно обсмажте гриби з цибулею ріпчастою протягом 20 хвилин.
  • З’єднайте складові і готуйте під кришкою ще 10 хвилин.
  • Закиньте сіль, порубаний лук і трави, тушкуйте ще 10 хвилин.
  • Відео: найкращі рецепти картоплі з грибами