Сухарі — хрусткі хлібці різного розміру. Їх обожнюють дорослі і діти, а вмілі господині готують швидко і смачно. Як ви вже здогадалися, мова піде про те, як же приготувати сухарі правильно. Що потрібно для засушування, з чим сушити і як? Сьогодні ми розкажемо найцікавіші способи приготування різних сухарів і грінок.
Як правильно сушити сухарі?
Сухарі — не тільки просте блюдо, але і корисне. Адже при сушінні корисні властивості хлібобулочного виробу не зникають. Після сушіння хліб як і раніше володіє рядом вітамінів, мікроелементів, клітковиною і амінокислотами. Але сушити потрібно правильно, а вживати в міру. А у кожної господині є свій фірмовий секрет правильності сушіння сухарів. Ми розглянемо основні:
- Щоб сухарі приготувалися швидше, хліб повинен бути порізаний на тонкі скибочки.
- Якщо використовувати свіжий хліб, то вийдуть хрусткі, сухарі.
- З черствого хліба сухарики вийдуть жорсткими, які підійдуть більше для супів.
- При приготуванні головне — витримати час, згідно сорту хлібобулочного виробу.
- Якщо недотримати, то вийдуть гнуться сухарі, більше схожі на підсмажений хліб.
- А якщо перетримати, то вони стануть дуже ламким і будуть кришитися.
- Застосування приправ також важливо, кожна грає свою роль.
- Приправи потрібно використовувати в залежності від призначення сухарів.