Кращі рецепти для мультиварки з фото: супи, мясо, курка, плов. Пироги і запіканки в мультиварці

Мультиварка – сучасний винахід чудо-техніки для господинь. Горщик, який сам варить, смажить, парить і пече. Що може бути краще? Закинув продукти, вибрав програму і пішов гуляти з дитиною в магазин. Повертаєшся, а тебе чекає теплий і смачний обід чи вечерю. Правда, прекрасно? Хочемо поділитися з вами цікавими рецептами для мультиварки.

Що можна приготувати в мультиварці?

Мультиварку можна назвати «розумної» каструлею, якою зможе користуватися будь. У більшості моделей дуже простий інтерфейс з легким керуванням. В основній масі такої техніки є 6 програм, які дозволяють приготувати все, що побажаєте. Головне – взяти потрібну кількість продуктів за рецептом і закинути їх у каструлю. Почекати необхідний відрізок часу і подавати смачне блюдо. Так що ж можна приготувати в такий каструльці?

  • Каша і молочна каша. Найпростіше, без «заморочок» страва для мультиварки. Для її приготування можна використовувати будь-які крупи і бобові. Всі вони виходять пропарені, розсипчасті і готуються дуже швидко. Функція молочної каші нічим не відрізняється від приготування звичайної, просто тут використовується молоко. Ідеально для сімей, у яких є маленькі діти. Тепер не потрібно вставати раніше і стояти біля плити, постійно помішуючи молочну кашу. Досить з вечора засипати крупу, залити молоком, відстрочити час включення і з ранку нагодувати дитину свіжоприготованою теплою молочною кашею.
  • Випічку теж можна приготувати в мультиварці. Відмінно в ній виходять запіканки, пироги і навіть бісквіти. Крім солодкої випічки, можна запекти картоплю, рибу і навіть зробити шашлик. Також в диво-горщику вийде м’який хліб, ніжний омлет.
  • Супи – це теж не проблема для цього агрегату. Вони можуть бути на м’ясному бульйоні, пісними, овочевими, і при цьому їх смак буде однаково насиченим і наваристим. А найголовніше, скільки б ви не гуляли, мультиварка буде підтримувати блюдо в теплому стані до вашого приходу.
  • Тушковані овочі, рагу, смачна картопелька з м’ясом, різотто, парові тефтелі і котлети – і це ще не повний перелік страв, які можна готувати в мультиварці.

Рецепти супів в мультиварці з фото

Що може бути краще гарячого супу в обід? А якщо ще до його приготування не потрібно докладати особливих зусиль, то насолодитися таким блюдом в два рази приємніше.

Курячий суп з вершками

Для приготування курячого супу в мультиварці знадобиться:

  • 250-300 г філе птиці.
  • Цвітна капуста свіжа або заморожена – 200-250 р.
  • Два томату.
  • Один цибуля.
  • Один зубчик часнику.
  • 1 ст вершків, бажано 20% жирності.
  • 50 г вершкового масла.

Філе і цибулю порізати кубиками. Обсмажити на вершковому маслі 5-7 хвилин в режимі «Гасіння», кришку не закривати.
З помідорів зняти шкірку, порізати часточками і відправити разом із суцвіттями цвітної капусти до м’яса.

Додати 2-3 ст води і варити з півгодини в режимі «Суп».

Після цього в чашу влити вершки і ще води. Від кількості влите води буде залежати густота супу.

Варити ще 20 хвилин в тому ж режимі, подавати з сірим хлібом.

Гороховий суп

Інгредієнти:

  • 1 ст гороху.
  • 4-6 картоплин.
  • Один цибуля.
  • Одна морквина.
  • Копченості – 150-200 р. Для супу підійдуть копчені ребра, курячі спинки, бекон.
  • 3-4 ст л рослинного масла.
  • Зелень.

Якщо ви хочете приготувати гороховий суп, то потрібно заздалегідь замочити горох, наприклад, зробити це напередодні на ніч.

Готуємо овочі: цибулю – кубиками, картопля – шматочками, моркву – на тертці. Цибулю і моркву обсмажити на соняшниковій олії за допомогою програми «Гасіння».

Після – кладемо картоплю, замочений горох і копченості.

Все залити водою (близько 2 літрів) і варити на програмі «Суп» 2 години.

В кінці додати зелень і спеції. Гороховий суп готовий до вживання.

М’ясо в мультиварці: смачні рецепти

М’ясо + мультиварка = кулінарний шедевр, і це не жарт. У цьому диво-горщику м’ясо виходить соковитим, ніжним і дуже смачним. Головне – зі спеціями не переборщити.

Свиняча рулька рулетом

Чомусь усі звикли, якщо свиняча рулька, то обов’язково тільки холодець. У цьому рецепті ми розповімо, як зі звичайної рульки зробити святкове блюдо.

Головна хитрість цієї страви – акуратно дістати кісточку з рульки. Для цього з одного боку, потрібно зробити глибокий надріз по всій довжині продукту. Акуратно вирізати кістку, вона повинна бути чистою від м’яса.
М’ясо наколоти виделкою з внутрішньої сторони, щоб воно краще просочилося спеціями. Посолити, поперчити, нашпигувати часником.
Скрутити рульку в рулет і обв’язати нитками, щоб у процесі готування рулька зафіксувалася.
Викласти її в чашу мультиварки, залити водою, щоб вона повністю покрила. Воду посолити, додати 1-3 лаврових листа, перець горошком. Варити рулет необхідно +/- 2 години в режимі «Гасіння». Перевіряти готовність виделкою: вона повинна легко входити в рулет.

Готову страву охолодити і можна подавати. Якщо захочете надати рулету золотисту скоринку, то після варіння надішліть на 10-15 хв в духовку під гриль.

Яловичина на пару

Швидко, смачно, диетично – ці всі якості зібрані у цьому блюді. Воно ідеально підійде в якості доповнення до гарніру чи зможе виступити повноцінним самостійним блюдом.

Взяти 600-800 г чистого м’яса яловичини. Шматочки повинні бути відповідного розміру, щоб увійшли в ємність для парової обробки.
Посолити, поперчити і залишити відпочивати на півгодини.

Ємність для варіння на пару бажано застелити фольгою – так всі соки залишаться в м’ясі і мультиварка буде чистою. Викласти м’ясо. Можна додати улюблену зелень для аромату.

Налити В чашу 300-400 г води (це для чаші 2,5 л), поставити ємність з м’ясом і варити в режимі «Парова обробка» 2 години.

Таке м’ясо смачно їсти і холодним, і гарячим.


Як приготувати курку в мультиварці?

В мультиварці з курки можна зробити шедевр – вишукане блюдо, яке підкорить всіх домочадців і гостей. Курку в диво-горщику можна гасити, варити, запікати і т. д. Вона може бути цілою, шматочками з гарніром або соусом. Одним словом – смакота!

Курка на цибулевої подушці

«Мінімум зусиль – максимум задоволення», для втілення в життя цих слів знадобиться:

  • Половинка тушки курки.
  • Дві головки цибулі.
  • Спеції для курки, сіль.
  • Кілька зубчиків часнику для пікантності.
  • Рослинне масло.

Половину тушки замаринувати у спеціях на 1 годину.

У чашу налити рослинного масла і розігріти її. Туди відправити тушку. Запікати 25 хв з кожної сторони. Для цього використовувати режим «Гасіння» або «Випічка».

Далі, дістати курочку з чаші. У сік, що залишився відправити нарізану соломкою цибулю, а курку покласти зверху, щоб просочилася ароматами.

Протомитися всі разом 8-10 хв і можна пригощати.

Куряча грудка в молоці під шинку

Для такої страви знадобиться:

  • Курячі філе 2-3 шт (в залежності від розміру).
  • Молоко 0,5 літра.
  • Приправи. В рецепті використані «Карі» і овочева приправа з вмістом солі. Вибір приправ – справа смаку.

Чисті, сухі шматочки філе обваляти в спеціях і залишити на півгодини.

Поки маринується філе, в чашу мультиварки залити молоко і дати йому закипіти. Для цього використовувати програму «Варка на пару». У кипляче молоко відправити філе. Вони повинні повністю в нього зануритися.

Натиснути кнопку «Підігрів» і забути про м’ясо на 1-2 години, в залежності від розміру шматочків.
Охолоджене філе нарізати кружечками і пригощати гостей.


Рецепти картоплі в мультиварці з фото

У диво-горщику можна приготувати такі страви з картоплі:

  • картопля «Фрі» або «По-селянськи»;
  • звичайний смажена картопля;
  • запіканки з картоплі, вони можуть бути з м’ясом або овочами;
  • деруни і млинці з картоплею;
  • картопля тушкована або на пару.

Кілька смачних рецептів допоможемо вам приготувати.

Картопля з куркою в сметані

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг картоплі.
  • 0,5 кг курячого філе.
  • 100 мл сметани.
  • Одна цибулина.
  • 50 г твердого сиру.
  • Рослинна олія, спеції.

Готуємо інгредієнти: філе режим брусочками, цибулю – півкільцями, картопля – кружечками.
Збираємо блюдо: форму змастити маслом, на дно покласти 1/3 всієї картоплі, посолити і посипати спеціями.

Наступний шар: половина м’яса і цибулю.

Знову картопля, далі м’ясо з цибулею. Останній шар – картопля. Між шарами змащувати сметаною.

Запікати 40-45 хв у режимі «Гасіння» або «Випічка». Після закінчення часу відкрити кришку і зверху «конструкцію» покрити натертим сиром.

Закрити, почекати 5 хвилин, щоб сир розплавився. Перед подачею прикрасити зеленню.

Картопелька «По-селянськи»


Головна «фішка» цієї страви – спеції. Тут представлений стандартний набір. Ви можете урізноманітнити його на свій смак.

На один кілограм картоплі необхідно 50 г олії для смаження, 1 зубчик часнику, солі за смаком і такі спеції:
1. По половинці ч л:

  • майорану;
  • чебрецю;
  • чебрецю;
  • кропу;

2. По чверті ч л:

  • паприки;
  • чорного перцю;
  • куркуми.

Картоплю почистити і порізати брусочками.

Спеції змішати і обсипати ними картоплю.

У чашу мультиварки нагріти масло і відправити туди картоплю на 10 хв, режим «Випічка».

Після закінчення цього часу перемішати картоплю і протримати на «Випікання» ще 10 хв.

Подавати з різними соусами.


Плов в мультиварці: покрокове приготування

Плов — це те блюдо, яким можна ситно нагодувати сім’ю і навіть зустріти гостей. Справжній узбецький плов готується з бараниною і саме такий плов зараз приготуємо.

Знадобиться:

  • 700 г баранини, через брак такої підійде будь-яке інше м’ясо.
  • 500 р рису.
  • 3 морквини.
  • 2 цибулини.
  • 1 головка часнику.
  • 50 мл рослинного масла.
  • Сіль за смаком.


Щоб плов вийшов справжнім, потрібні такі спеції:

  • Коріандр — 1 год л горошком і півпучка зеленню.
  • Барбарис — 1 год л.
  • Суміш перців – 0,5 год. л. В залежності від пристрасті до остренькому, можна норму перцю коригувати.

Баранину нарізати невеликими шматочками.

Цибулю – кубиками.

Морква – брусочками.

Коріандр необхідно розтовкти, для цього використовуйте ступу.

Овочі і м’ясо скласти в каструлю, додати рослинне масло і в режимі «Гасіння» обсмажити до напівготовності. Тепер посолити і кинути спеції. Перемішати.
Наступним йде рис. Його висипати поверх м’яса і ні в якому разі не перемішувати.

Увіткнути В рис зубчики часнику і залити 1-1,5 літрами окропу. Варити 40 хв у режимі «Гасіння» або «Каша».

Перемішати плов можна перед подачею на стіл.

Приємного апетиту!

Запіканки в мультиварці: овочева, м’ясна, сирна

Запіканки – це найвеличніший винахід кулінарного світу. В них гармонійно змішуються різні продукти і виходять вони завжди чудово, незалежно, це солодке блюдо або немає.

До запіканці можна поєднувати різноманітні овочі і це буде смачно. Одну з оригінальних ідей приготування овочевий запіканки дивіться на відео.

М’ясо, куди ж без нього? Досвідчені кухарі, повороживши над фаршем, видають світу чудові м’ясні запіканки. Ви теж так зумієте, а нижче наведене відео в цьому допоможе.

Запіканка з сиру може стати відмінним сніданком або доповненням до чаювання. Як приготувати сирну запіканку, дивіться на відео.

.

Загальне правило для будь-яких запіканок в мультиварці звучить так: Готувати запіканки потрібно в режимі «Випічка» трохи більше однієї години. Важливо дати постояти запіканці 10 хв після приготування під закритою кришкою.

Ідеї пирогів: шарлотка в мультиварці


Як зробити смачне і не витратний частування в мультиварці? Дуже просто: потрібно приготувати шарлотку, а для цього знадобиться:

  • 2 яблука.
  • 3 яйця.
  • Неповний склянку борошна.
  • Цукор 3/4 склянки.

Готуємо наступним чином:
Яблука очистити від шкірки і порізати кубиками.

Яйця розбити, до них відправити цукор.

Збити в піну.

Акуратно ввести муку. Додати 1 ч л соди, гашену оцтом.

Тісто влити в чашу мультиварки і туди ж відправити яблука.

Випікати протягом години в режимі «Випічка».

Подавати з чаєм.

Рецепти найпростіших страв в мультиварці

В мультиварці можна швидко приготувати смачні і ситні страви. Ось кілька рецептів.

Супчик з рибних консервів


Для приготування потрібно підготувати:

  • 1 баночку сардин у маслі (можна використовувати будь-яку іншу рибу в олії).
  • Картопля 2-4 шт., в залежності від того, який густоти хочете суп.
  • Чверть невеликий білокачанної капусти.
  • Два томату.
  • Одна морква.
  • Одна цибулина.
  • Зелень на ваш смак.
  • Масло для смаження і спеції.

Процес приготування:

Все порізати: картоплю – невеликими брусочками, цибулю – смужками, капусту довгими смужками, моркву на тертці для корейської моркви, томатів видалити шкірку, нарізати помідор соломкою.

У чашу мультиварки влити олію і відправити туди цибулю, моркву і помідор. Обсмажити 5 хв на програмі «Гасіння».

До тушкованим овочам додати картоплю і капусту.

Залити водою і варити 30-35 хв, натиснувши функцію «Суп».

У суп викласти консерви, додати зелень, спеції.

Дати покипіти ще 5-8 хвилин і можна подавати.

Молочна вівсяна каша


Інгредієнти:

  • 100 г вівсяних пластівців.
  • 0,5 л молока.
  • 10-30 г родзинок.
  • Цукор за смаком.

Вівсяні пластівці насипати в чашу мультиварки. Додати цукор і родзинки.

Налити молока.

Включити режим «Молочна каша» і через 15 хв насолоджуватися смачним блюдом.

Ситний сніданок готовий.

Пшоняна каша


Продукти:

  • 1 ст пшона.
  • 40 г вершкового масла.
  • Сіль за смаком.

Готувати її дуже швидко:
Крупу помити. Насипати в чашу мультиварки і відправити туди масло.
Налити води з розрахунку: на 1 ст каші – 2 ст води.

Варити в режимі «Каша» (час мультиварка підбере сама, в залежності від ваги продуктів). Після приготування додати ще трохи олії і перемішати.

Каша готова.

Страви з мультиварки: видеорецепты