Доброго всім дня, дорогі мої! Сьогодні будемо готувати з вами пшоно-рисову кашу на молоці. Думаю, багато її люблять, особливо дітки.
Поряд з вівсяної і пшеничного кашкою, це блюдо не тільки смачне і ситне, але й дуже корисне. Її рекомендується варити з гарбузом або ж додавати улюблений джем після приготування.
Якщо пшоно-рисову кашу готувати правильно, вона виходить дуже ніжною і повітряної. У ній багато вітамінів групи В, вона володіє очисними і обволікаючі властивості. Для дитячого сніданку просто ідеальна! Приємного вам кулінарної творчості!
Пшоно-рисова каша на молоці — рецепт в мультиварці Поларіс (Polaris)
Така кількість інгредієнтів розрахована на блюдо для чотирьох осіб (двох дорослих і двох дітей). Оскільки кашка вариться довго, я зазвичай готую її на пару днів. Хоча зазвичай молочні страви волію робити на один раз, щоб кожен раз вживати їх з запалі з жару.
Інгредієнти:
- 0,5 мультистакана пшона
- 0,5 мультистакана рису
- 4 мультистакана молока
- 2 мультистакана води
- 50 гр. вершкового масла
- сіль, цукор — за смаком
- гарбуз, сухофрукти — за бажанням і смаком
- джем — за смаком
Спосіб приготування по етапах:
Крок 1. Пшоно і рис гарненько промиваємо, щоб остання злита вода була практично кришталевої. Перекладаємо крупу в чашу мультиварки.
Крок 2. Заливаємо молоком і водою. Додаємо сіль і цукор за смаком, а також гарбуз або сухофрукти (при бажанні).
Крок 3. Закриваємо каструлю і встановлюємо режим «Молочна каша» на 1 годину. У мене, до речі, блюдо було готове вже через 45-50 хвилин. Але якщо ви хочете, щоб кашка добре настоялася, то відкривайте кришку тільки через 60 хвилин.
Крок 4. Кладемо вершкове масло і ретельно розмішуємо. Розкладаємо по тарілках і додаємо улюблений джем за смаком. Приємного апетиту!
В яких пропорціях і скільки потрібно варити молочну пшоно-рисову кашу?
Для такої страви краще всього підходить пропорція 1:6, тобто на кожну частину рису та пшона потрібно брати 6 частин молока (краще 4 склянки молока і 2 склянки води). При цьому кожного виду крупи слід використовувати в рівній кількості.
Варити пшоно-рисову кашу треба на повільному вогні (якщо на плиті) або ж на режимі «Молочна каша» (якщо в мультиварці). Якщо готуєте з тією кількістю інгредієнтів, що зазначені у мене в рецепті, то час мінімальної варіння становить 50 хвилин. Але краще, щоб вона потомилась годину — так буде смачніше і ніжніше!