Як зробити картоплю фрі в домашніх умовах: рецепти хрусткого картоплі фрі як в Макдональдсі з покроковими фото

Картопелька фрі – ласощі, якому радіють і дорослі, і діти. Звичайно, особливо корисним його не назвеш, але якщо готувати страву з натуральних продуктів, побалувати своє сімейство можна таким смачним домашнім фаст-фудом. Ми зібрали самі смачні, швидкі й універсальні рецепти картоплі фрі для приготування в домашніх умовах, і готові поділитися ними зі своїми читачами.

Картопля фрі: особливості приготування в домашніх умовах


Картопля фрі, який був приготований в домашніх умовах, відрізняється своїм короткочасним хрускотом, перетворюючись на звичайну смажену картоплю. Але якщо його правильно приготувати, то можна отримати відмінну картопельку фрі як у ресторані. Для цього потрібно слідувати певним правилам:

  • При виборі картоплі зверніть увагу на розмір. Бульби повинні бути великими, щоб при нарізці отримати довгі брусочки.
  • Картопля ріжеться на довгі смужки розміром приблизно в 1 см по горизонталі.
  • Перш ніж приступати до смаження, треба потримати картоплю у звичайній холодній воді 5-25 хвилин. Після — обсушити скибочки.
  • Солити страву можна тільки після приготування, інакше не вдасться отримати хрустку скоринку.
  • Смажити картоплю фрі потрібно в рафінованій олії.
  • Краще всього виходить картопелька у фритюрниці, але при відсутності такої можна зробити це блюдо в духовці, мікрохвильовій печі, на сковорідці або в мультиварці.