Доброго всім дня, дорогі мої! Поки на вулиці не настав сезон пікніків, будемо готувати смачний і соковитий шашлик в улюбленій духовці. До речі, у зв’язку з цим дуже рекомендую вам спробувати запечене м’ясо в банку.
Якщо будете готувати свинячий шашличок за цими рецептами, рекомендую вам попередньо замочувати шпажки в холодній воді на 15-20 хвилин. Це потрібно для того, щоб вони не підгоряли в духовці.
Таке м’ясо дуже схоже на смак шашлику, приготованого на природі. Ви можете запікати його як з картоплею, так і з улюбленими овочами (томатами, перцем, цибулею, кабачків, баклажанів і т. д.). Бажаю вам приємного кулінарної творчості!
Шашлик в духовці на шпажках з свинини з картоплею
Просте, але смачне гаряче блюдо на вечерю, так і до святкового столу. При бажанні можете до картоплі додати будь-які овочі: кабачки, помідори, морква, гриби.
Інгредієнти:
- свинина – 1 кг
- картопля – 1 кг
- цибуля – 1 шт.
- яблучний оцет – 50 мл
- рослинне масло – 2 – 3 столові ложки
- спеції, сіль – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
М’ясо нарізаємо шматочками, цибулю – кільцями. Додаємо сіль і спеції за смаком, ретельно все перемішуємо руками.
Вливаємо яблучний оцет і рослинне масло, знову перемішуємо. Накриваємо плівкою і залишаємо маринуватися на 1,5-2 години.
Дерев’яні шпажки замочуємо у воді, щоб вони не коптились в духовці. Картоплю нарізаємо кружальцями.
Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо картоплю, а потім свинину з цибулею на шпажках. Вливаємо трохи води і накриваємо фольгою.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 20-30 хвилин знімаємо фольгу, щоб м’ясо трохи підрум’янилося. Запікаємо до готовності. Приємного апетиту!