Як приготувати ідеальні млинці на молоці: покрокові рецепти тонких, товстих, пухких, ажурних млинців в дірочку на дріжджах і молоці, заварних млинців, млинців з содою і млинців на кислому молоці з пропорціями на 1 склянку, 1 літр, 2 літри молока

Млинці — просте і ситне блюдо, яке подається на десерт або до чаю і відмінно вписується в будь-який день, будь то свято, вихідний або будній день. Які компоненти є незамінними, а яким легко знайти альтернативу, що потрібно для створення тесту на млинці і як отримати ажур? Сьогодні в статті ми розповімо про маленькі хитрощі і великих секрети приготування десерту російської кухні.

Смачні млинці на молоці: підбір продуктів і основні принципи

  • Складові частини необхідно підбирати якомога свіжіші, так як це позначається на смаку кінцевого продукту.
  • До складу входять такі компоненти як: молоко, борошно, сіль, цукор, яйця, сода. Деякі з них можна замінити в залежності від уподобань.
  • Так, наприклад, борошно може бути не тільки пшеничного, але і житнього, вівсяного або кукурудзяного. Також є варіант використання борошна для млинців, яка в складі має вже все необхідне.
  • Для розведення тесту компоненти необхідно закидати по черзі, попередньо збовтавши їх.
  • Борошно додавати потрібно не поспішаючи, поступово, одночасно помішуючи загальну масу. Працювати віночком потрібно швидко і акуратно, щоб усі грудки растерлись, а нових не утворилося.
  • Вливати на розпечену сковороду потрібно, орієнтуючись на її діаметр, якщо маленька, то невелику поварешку, якщо велика — повну.
  • Для зняття млинців зі сковороди можна скористатися медичними гумовими рукавичками, щоб пальцях не було гаряче. Знімаючи їх з допомогою пальців рук, менше шанс пошкодити цілісність млинців.
  • З рідкого тіста млинці виходять тонкі і ажурні, а з густого — щільні і товсті.
  • Щоб процес відбувався швидко, розжарте добре сковороду, а конфорку тримайте між середньою і максимальною температурою.
  • Для рівномірного розподілу масла використовуйте кондитерську пензлик.
  • Продукти бажано використовувати кімнатної температури, для цього їх потрібно вийняти з холодного приміщення і поставити на стіл мінімум за 30 хвилин до початку роботи.
  • Щоб грудок було якомога менше, борошно краще просіяти через дрібне сито.
  • Щоб млинці не прилипали до поверхні сковороди, в загальну масу потрібно влити невелику кількість масла.