Як правильно і скільки часу потрібно варити каші: найповніша таблиця приготування смачних вязких і розсипчастих каш з усіх круп на молоці і на воді

Для повноцінного харчування людині просто необхідні повільні (складні) вуглеводи, а саме — каші. Різноманітність круп дозволяє готувати кожен раз різну кашу, до того ж ціни на них досить бюджетні. Дізнавшись корисні властивості кожної крупи та особливості їх приготування, ви зможете зорієнтуватися, скільки часу потрібно для приготування тієї чи іншої каші.

Як правильно варити крупи: загальні відомості

Для того щоб будь-яка каша у вашому виконанні вийшла смачною, використовуйте наступні підказки:

  • Воду для варіння краще брати очищену, а не жорстку з-під крана.
  • Підберіть правильну посуд для приготування, каша повинна рівномірно проваритися. Краще вибрати толстодонные каструлі, інакше низ каші пригорить, а верх недоварится.
  • Крупу потрібно насипати в підсолену воду після закипання.
  • Переберіть і промийте крупу від зайвого пилу і сміття. Тільки треба враховувати, що деякі крупи не можна промивати – манну, наприклад.
  • Завчасно замочіть крупу в холодній воді, так для відварювання знадобиться менше часу.

Чим менше обробляється каша термічно, тим корисніше вона буде.

  • Зіпсувати кашу вершковим маслом неможливо, тому задобрите ним її смак.
  • Навіть саму просту кашу можна урізноманітнити горіхами, фруктами, сухофруктами і багатьом іншим.