Рецепти самої смачної домашньої аджики на зиму з варінням і без варіння, з помідорами і пекучим перцем, оригінальної аджики по-кавказьки і незвичайної зеленої аджики з покроковими фото і відео майстер-класами приготування

Аджика — абхазька і грузинська гостра приправа, до складу якої входять перетертий перець та прянощі. Підходить до будь-якого столу і страви. Але тільки з перцю виготовляється пастоподібна приправа? Сьогодні ми вам розповімо про те, з яких продуктів можна приготувати смачну кавказьку аджику.

З чого приготувати смачну аджику з варінням на зиму?

Аджику можна приготувати як з традиційного кавказького рецептом, так і у складі з іншими продуктами. В абхазьку приправу входить:

  • червоний перець;
  • коріандр;
  • уцхо-сунелі;
  • часник;
  • пряні трави;
  • сіль.

З плином часу різні народи винаходили свої варіації приготування пекучої приправи. Наприклад, з додаванням томатів, баклажанів, яблук, кабачків, моркви, і навіть ягід.

Класичний рецепт аджики на зиму з помідор і хрону з фото

Підготуйте:

Процес:

  • Помийте складові і перекрутіть в машині для рубки м’яса.
  • Закиньте в ємність для варіння і проваріть на повільному вогні протягом 2-х годин.
  • Роздушіть часник і з’єднайте з пюре.
  • У пюре додайте хрону, солі і цукру.
  • Загорніть в чисті та сухі ємкості.