Доброго всім дня, дорогі мої! Сьогодні будемо готувати з вами ідеальне тісто для піци за перевіреними рецептами.
Ви можете робити його як на дріжджах, так і без них. За цими рецептами тісто виходить, як в піцерії – тонке, красиве, ніжне і смачне. Італійці використовують для піци борошно з твердих сортів пшениці, раджу вам брати таку.
Мені найбільше подобається готувати тісто на кефірі без додаткового додавання дріжджів. По-моєму, смачніше не придумати! А вам бажаю знайти той рецепт, який найбільше порадує. Приємного вам кулінарної творчості!
Рецепт дріжджового тіста для піци на кефірі
В класичному варіанті на кефірі зазвичай таке тісто не готують, однак мені подобається найбільше саме з таким складом. Оцет в цьому рецепті не використовуємо, соду не гасимо.
Інгредієнти:
- 250-300 мл теплого кефіру
- 2 щіпки солі
- 0,5 чайної ложки соди
- 3 столові ложки рослинної олії
- 2 склянки борошна
Спосіб приготування по етапах:
У кефір додаємо сіль і соду, ретельно все перемішуємо з допомогою виделки.
Вливаємо олію і знову гарненько розмішуємо.
Всипаємо борошно і замішуємо пружне тісто.
Накриваємо і залишаємо тісто на 1 годину для підняття. Тепер можемо приступати до приготування випічки з нього!