Що може бути смачніше і корисніше, ніж натуральний приготований власноруч йогурт? Цей продукт виходить завдяки «роботі» кисломолочних бактерій, які при створенні певних умов насичують звичайне молоко своєрідним смаком і кольором. Крім смаку, йогурт має корисні властивості, які роблять благотворний вплив на шлунок, кишечник, імунітет. Поговоримо про те, як зробити такий корисний продукт на основі молока самому різними способами.
З чого приготувати йогурт в домашніх умовах: підбір продуктів
Для сквашування йогурту використовуються два основних продукту:
Все інше, що додається в йогурт в процесі приготування, вважається добавками і залежить від уподобань того, хто готує такі ласощі.
Тепер поговоримо про вимоги до основних продуктів:
- Молоко в ідеальному варіанті повинно бути домашнім, сільським. Щоб отримати кисломолочний знежирений продукт в домашніх умовах, можна застосувати так званий перегін або молоко з магазину з низькою жирністю. Молоко повинно бути не стерилізованим, віддавайте перевагу свіжому пастеризованому або.
- Закваска. Вона буває двох видів:
суха, вона є у вільному продажу в аптеках і супермаркетах. Реалізується така закваска в порційних пакетиках або флакончиках. Зазвичай один пакетик/флакончик призначений для 1-3 л молока;
рідка практично нічим не відрізняється від сухої, але має один недолік. Хоча рідка закваска і має термін придатності три місяці, зазначено, що лакто – і біфідобактерії можуть гинути вже в кінці першого місяця зберігання.
Споживачі віддають перевагу сухої закваски, відзначаючи, що смак йогурту з неї більш ніжний, так як рідкий варіант дає злегка кислуватий присмак.