Як смачно приготувати індичку різними способами: найкращі рецепти приготування білого і червоного мяса індички на сковороді в духовці, в мультиварці і на пару для дорослих і дітей

Сьогодні м’ясо індички цілком доступно кожній родині, тому страви з цього продукту все частіше з’являються на столах наших співвітчизників. Це дієтичне м’ясо, в якому міститься понад 28% легкозасвоюваних білків і дуже багато корисних мікроелементів та вітамінів. Наш журнал розповість, як приготувати індичку цілком і кожну частину окремо, щоб в кінцевому підсумку отримати смачне, ароматне і обов’язково корисне блюдо.

Що можна смачного приготувати з індички?


Як дивно б це не звучало, але з індички приготувати можна ВСЕ! Однаково смачно буде «виглядати» це м’ясо і в супах, кашах, м’ясних стравах, а також закуски. Адже можна приготувати багато різноманітних страв. Приміром, згасити з вершками або цибулею, нарізати шматочками і зробити салат, запекти цілком або по частинах з овочами, нафарширувати і ще тисячі варіантів.

Індичка універсальна і підходить для приготування, як повсякденній їжі, так і святкових страв. А чого тільки варта запечена птиця? Нею можна і здивувати своїх гостей, і нагодувати до 15 осіб.

Як приготувати індичку смачно, швидко і соковито?

Приготування індички має кілька своїх секретів, завдяки яким страви виходять смачними і соковитими. Спеціально для наших читачок розкриємо деякі з них:

  • Спочатку слід вибрати тушку в магазині. Найчастіше ціла тушка продається в замороженому вигляді, а щоб блюдо після приготування було соковитим, тушку треба розморожувати у воді. Зазвичай цей процес займає 6-12 годин.
  • Індичку потрібно діставати з холодильника за 1 годину до початку приготування. Так вона «відпочине» при кімнатній температурі і при запіканні приготується швидше.
  • Маринувати тушку треба заздалегідь. Оптимальний час – за 6-8 годин до приготування. Універсальний рецепт маринаду це: сіль + перець + ложка рослинного масла.
  • Якщо готуєте фаршировану птицю, то не «затрамбовывайте» фарш щільно.
  • Головною умовою для ідеальної фаршированої індички є однакова температура тушки і фаршу для начинки.
  • В залежності від ваги птиці виставляється час випікання. Кулінарні норми свідчать, що на приготування 500 г тушки індички необхідно витратити 18-20 хв.
  • При запіканні індички в духовці без фольги і рукава її потрібно укласти грудкою вниз, тоді м’ясо не буде сухим. Також необхідно кожні 30 хв поливати птицю соком, що виділився або соусом, заздалегідь заготовленим.
  • Господині На замітку: Нагодувати до 10 осіб можна тушкою на 4-5 кг, а для компанії в 13-15 людей краще пошукати індичку на 7-8 кг

    Як смачно приготувати індичку на сковороді?


    Що може бути простіше пожаренного на сковороді м’яска? Пропонуємо на пробу рецепт соковитою індички з грибами на сковорідці.

    На 1 кг філе) готуємо:

    • 400-500 г грибів, відмінне поєднання з печерицями, але можна замінити будь-якими іншими;
    • 400 мл сметани;
    • 3-4 великі цибулини;
    • 50 г вершкового масла;
    • 1 ст л гірчиці.

    М’ясо помити, нарізати досить крупно. На сковороді розтопити масло і посмажити філе індички. Цибулю можна порізати півкільцями або кубиками (хто як любить), викласти його на сковорідку до філе. Туди ж відправити гриби, додати сіль і перець. Згасити до 5 хв, покласти гірчицю, обсмажити 10 хв, після влити сметану. Масі дати протомиться під кришкою 5-8 хв. Таке блюдо смачно їсти просто з хлібом або подавати як гарнір до пюре або каш.

    Як смачно приготувати грудку індички?


    Найоптимальніший варіант приготування філе індички – це запікання. По-перше, м’ясо залишається шматком, зберігає всі корисні елементи, по-друге, стає соковитим, а найголовніше смачним.

    На 1 кг грудинки індички знадобиться:

    • 1 год л солі;
    • 0,5 год л білого меленого перцю (можна брати запашний або суміш перців);
    • гілочка розмарину, через брак свіжої прянощі, підійде 1/3 ч. л. сухої трави.

    М’ясо помити під проточною водою і обсушити з усіх боків, для цієї мети відмінно підходить паперовий рушник. Приготувати суміш з солі, дрібно порізаного розмарину, перцю. Нею натерти тушку і щільно обгорнути фольгою. Залишити м’ясо просочитися на 1-3 години. Після закінчення цього часу відправити грудку випікатися в духовку, нагріту до 220 градусів на 25-30 хв. Після повністю вимкнути духовку і залишити м’ясо «дійти» на 2 години.

    Господині на замітку: Грудку для цього рецепта можна маринувати з використанням часнику, аджики, червоного гіркого перцю. При зміні маринаду таке блюдо буде розкриватися новими смаками.

    Як смачно приготувати філе індички в духовці в рукаві?


    Пропонуємо спробувати оригінальний рецепт приготування філе індички в рукаві. М’ясо виходить дуже соковитим, ніжним і м’яким. Відмінний варіант для дієтичного харчування.

    На 1,5 кг філе індички потрібно приготувати:

    • 300-350 мл – кефіру нежирного 1%;
    • половинку лимона;
    • 1-1,5 год л солі;
    • перець за смаком.

    Філе помити, просушити, нарізати порційними шматками. У кефір вичавити сік з лимона, додати сіль, перець, при бажанні додати улюблені спеції. Шматки м’яса скласти в маринад і промаринувати 3-5 годин. Далі, шматочки скласти в рукав і відправити в нагріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. Якщо хочете зробити на м’ясі апетитну скоринку, то за 5 хв до готовності розріжте рукав і поверніть м’ясо назад в духовку.

    Господині На замітку: Філе можна приготувати одним шматком, але для того щоб воно просочилося, перед тим як відправити в маринад, проткніть його наскрізь ножем в декількох місцях.

    Як смачно приготувати стегно індички?


    Крім філе, стегно індички вважається теж м’ясистою частиною. Пропонуємо смачно запекти цю частину тушки, а як ми зараз навчимо.

    Для маринаду 1 кг стегна індички, знадобляться наступні інгредієнти:

    • 1 ст л соку лимона;
    • 3 ст л соєвого соусу;
    • 1 ст л масла рослинного;
    • спеції за смаком.

    Стегна помити, видалити зайву вологу. Приготувати соус, змішавши всі складові. Замаринувати стегно в соусі, для кращого просочування зробіть «масаж» стегну, добре втираючи в нього соус. Залишити промаринуватися на 1-3 години. Викласти стегно у форму для запікання, зверху замотати фольгою. Відправити в духовку на годину, температура приготування – 180 градусів. Після зняти фольгу зверху і зарумянить протягом ще півгодини. Приготована за цим рецептом стегно виходить дуже соковитим як в гарячому, так і в холодних вигляді.

    Як смачно приготувати гомілку індички?

    Як смачно приготувати стейки з індички?

    Поспішаємо поділитися смачним рецептом стейків з індички.

    Отже, готуємо продукти:

    • 4 стейка з індички;
    • 4 зубчики часнику;
    • 50 мл рослинного масла;
    • 1 год л чебрецю;
    • Сіль і перець за смаком.

    Стейки промити і промокнути паперовим рушником. Часник порізати слайсами. Стейки обтерти спеціями та олією, додати часник і залишити на 25-30 хв. Після закінчення цього часу викласти стейки в керамічну форму для духовки. Помістити її в рукав і запікати 25 хв у духовій шафі при температурі 220-230 градусів. Зняти рукав з форми і дати страві підрум’янитися в духовці ще 15 хв.

    Як смачно приготувати індичку шматочками?


    Якщо говорити про шматочках м’яса індички, то порадувати своїх рідних можна не тільки отбивнушками і запеченим шматочками м’ясом, але і смачним шашличком.

    Для його приготування знадобиться підготувати:

    • 700 г м’яса індички;
    • 2 год л цукрового піску;
    • 0,5 год л солі;
    • 2 зубчики часнику;
    • 2 ст л соєвого соусу;
    • 2-4 см кореня імбиру для пікантності;
    • 2 ст л олії;
    • за смаком сіль і перець.

    М’ясо порізати шматочками середнього розміру. Дерев’яні шпажки для шашлику замочити у воді, витримати їх там не менше 40 хв. Корінь імбиру і часник подрібнити, зручно це робити в блендері. Приєднати до них сіль, цукровий пісок, перець, розтерти. Влити олію, соєвий соус. В отриману суміш помістити шматочки індички на 30 хв. Коли м’ясо замаринується, нанизати його на шпажки. Можна чергувати шматочки м’яса з помідорками черрі, солодким перцем або цибулею. Відправити шашлички в духовку на 30 хв. Температура повинна знаходитися на позначці 180. Під час приготування шпажки слід перевернути 1-3 рази, щоб шматочки підрум’янилися рівномірно.

    Господині на замітку: Щоб невеликі шматочки м’яса індички в духовці не висохли, а залишалися соковитими, перед приготуванням (до приєднання спецій) покладіть шматочки в миску і додайте туди води. Пропорція: на 1 кг м’яса – 2-3 ст л води. Руками потрібно помасажувати шматочки, поки вода повністю в них не вбереться.

    Як смачно приготувати медальйони з індички?

    Що найсмачніше приготувати з фаршу індички?

    Якщо ви вважаєте, що котлети з фаршу — це банально, то пропонуємо спробувати приготувати смачну дієтичну ковбаску з фаршу індички.

    Для початку роботи готуємо:

    • 1,5 кг м’яса індички або вже готового фаршу;
    • 200 г сиру твердих сортів;
    • 4 великі цибулини;
    • 4 зубчики часнику;
    • Спеції: сіль – 1 ст л; перець – 1 год л; сушені трави, гранульований часник – 1 год л.
    • Свинячі кишки або штучна оболонка для ковбасок.

    Перемолоти м’ясо і цибулю на м’ясорубці, додати пропущений через прес часник і спеції, перемішати. Твердий сир дрібно накришити і додати у готовий фарш. Отриманою масою наповнити кишки.

    Варити ковбаски в киплячій воді 20 хв. Перед опусканням ковбасок у воду густо проткнути їх по всій довжині голкою. Щоб надати отриманої ковбаски рум’яний вид, її можна помістити в духовку, розігріту до 180 градусів і смажити протягом 10-15 хв.

    Як приготувати смачні котлети з індички: кращий рецепт


    Дієтичні котлетки з м’яса індички припадуть до смаку усій родині, а щоб вони не здалися звичайними вашим домочадцям, представляємо на пробу кращий рецепт рубаних котлеток. Готуємо такі інгредієнти:

    • 0,5 кг м’яса індички;
    • 2 цибулини;
    • 2 яйця;
    • 1 ст л борошна;
    • 1 ст л манної крупи;
    • 1 год л гірчиці;
    • 2 ст л сметани;
    • сіль;
    • перець.

    Нарізати філе дрібненькими брусочками, а цибулю кубиками. Всі зсипати в миску вбити яйця, покласти сметану і гірчицю. Посолити, поперчити, всипати борошно, перемішати. Розігріти сковороду і столовою ложкою викладати котлетки. Обсмажити їх з двох сторін. Котлети виходять дуже смачними, ситними. Їх можна готувати і для частування гостей, тільки для більш вишуканого смаку додати 200 г твердого сиру, нарізаного дрібними кубиками.

    Як приготувати крила індички смачно?

    Як приготувати сердечка і шлуночки індички смачно?


    З сердечок і шлуночків індички можна приготувати чудове блюдо, яке можна подавати з будь-яким гарніром. Готуємо продукти:

    • 0,5 кг сердечок;
    • 0,5 кг шлуночків;
    • дві великі цибулини;
    • одна морква;
    • 250-300 мл сметани;
    • 50 мл рослинного масла;
    • спеції: сіль, хмелі-сунелі, перець.

    Потрухи промити, відварити до повної готовності. При варінні воду посолити. Овочі очистити і нашаткувати соломкою. Посмажити овочі, додати відварені шлуночки і сердечка, тушкувати 15 хв, влити сметану, всипати спеції і тушкувати ще 10 хв. При бажанні додати улюблену зелень.

    Як смачно приготувати печінку індички?


    Перше, що спадає на думку при згадці такого продукту, як печінка, це паштет. Тому хочемо представити увазі дуууже смачний паштет з печінки індички. Знадобляться наступні продукти:

    • 300 г печінки індички;
    • 200 г сердечок індички;
    • 300 г вершкового масла;
    • 2 великі цибулини;
    • 30 мл коньяку;
    • 3 гілочки розмарину;
    • сіль і спеції за смаком.

    Субпродукти помити, сердечка відварити. На сковорідці розтопити 100 г масла, на ньому обсмажити печінку з цибулею і гілочкою розмарину. Коли печінка буде готова, влити коньяк і насипати спеції. Всю масу разом з відвареними сердечками вкласти в блендер і подрібнити. Викласти паштет в формочку. Масло розтопити разом з гілочками розмарину, додати улюблених спецій або трав. Розлити ароматне масло поверх паштету і залишити до застигання.

    Як приготувати індичку в мультиварці смачно?


    Мультиварка — домашня помічниця кожної господині. Ділимося рецептом смачного м’яса індички з диво-горщика. Знадобляться наступні продукти:

    • 0,5 кг індички, бажано філе, але можна взяти і стегно;
    • 700 мл води;
    • 2 ст л солі;
    • спеції (гранульований часник, паприка, суміш перців та ін).

    У воді розчинити сіль і покласти в неї м’ясо, залишити на просол на 8-12 годин. Після, його вийняти, обсушити. Викласти шматок на фольгу і обсипати обраними спеціями, загорнути шматок. Укласти його на дно мультиварки, виставити температуру на 80 градусів, час приготування 1,5 години. Після закінчення цього часу можна пригощатися. Радимо переглянути ще масу цікавих рецептів з мультиварки в статті: «Кращі рецепти для мультиварки з фото».

    Як смачно приготувати індичку з картоплею?


    Ділимося смачним рецептом картопельки з індичкою, який підійде на кожен день і навіть зможе порадувати ваших гостей на святковому столі. Отже, почнемо:

    • 400 г філе індички;
    • 8 шт великих картоплин;
    • 200 г грибів, бажано печериці;
    • 5 зубчиків часнику;
    • 3 ст л соєвого соусу;
    • 1 год л паприки;
    • 50 г сиру твердих сортів;
    • 2 ст л рослинного масла.

    Філе порізати середніми шматочками і замаринувати в соєвому соусі, посипати спеціями. Залишити м’ясо настоятися 45 хв. Картоплю очистити, порізати великими шматками, гриби навпіл. Все скласти в миску до м’яса, туди ж відправити часник, паприку, рослинна олія, приправи. Перемішати і викласти у вогнетривку форму. Готувати страву 35 хв у духовці, температура повинна знаходитися на позначці 200. Дістати гарячу картоплю з духовки і затерти твердим сиром. Якщо хочете золотисту скоринку, то помістіть форму ще на 10 хв в духовку.

    Як смачно приготувати індичку з овочами?

    М’ясо завжди добре поєднувалося з овочами, тому пропонуємо пригоститися наступним стравою. Для приготування знадобиться:

    • 0,5 кг м’яса індички;
    • одна морква;
    • один невеликий кабачок;
    • одна цибулина;
    • один солодкий перець;
    • 2 зубчики часнику;
    • 4-5 ст л оливкової олії;
    • спеції.

    Індичку порізати невеликими шматочками і тушкувати на сковорідці. Овочі дрібно нашаткувати (натерти) і протушкувати на сковороді, приєднати вже просмажене м’ясо і спеції. Влити 1 ст води, накрити кришкою і томити на маленькому вогні 20-30 хв.

    Як смачно приготувати індичку дитині?


    Дітки досить перебірливі у виборі їжі, адже те, що корисно, не завжди смачно. Тож пропонуємо рецепт корисного овочевого супу-пюре з індичкою для вашого карапуза. Такий супчик можна використовувати під час введення прикорму. Готуємо продукти:

    • 100 г філе індички;
    • 100 г молодого кабачка;
    • половинка цибулини;
    • 50 г зеленого горошку, можна використовувати заморожений;
    • половинка яблука.

    Філе індички приготувати на пару. Скласти В каструльку порізані кубиками цибулю, яблуко, кабачок, додати горошок. Залити все склянкою окропу і варити 15-20 хвилин. Збити готові овочі блендером до однорідного стану, посолити. Порізати філе кубиком (для прикорму перебити блендером) з’єднати з овочевою масою і можна пригощати. Такий супчик неодмінно сподобається вашій дитині, а урізноманітнити його допоможе додавання вершків або тертого твердого сиру.

    Як приготувати індичку смачно: оригінальні відео-рецепти