Рецепт домашнього торта Медовик: коржі для медівника, рецепти класичного та заварного медовика зі сметаною і згущеним молоком, приготування медовика в мультиварці

Ще в стародавньому Римі згадується про приготування солодкого тіста на основі меду. У Росії ж Медовик з’явився вперше під час уряду Олександра I. Його дружина категорично не переносила мед, тому його присутність було повністю заборонено на кухні монаршої сім’ї. Але молодий кухар-початківець, не знаючи про заборону, вирішив здивувати правителів новим десертом, рецепт якого йому дістався від діда. Після другого шматочка торта цариця Єлизавета спитала, з чого зроблений десерт. Яким же було її здивування, дізнавшись, що головним інгредієнтом є мед. Саме вона назвала торт «Медовиком». З тих пір в царській родині цей десерт подавали двічі в тиждень.

Домашній медовик: що знадобиться?


Рецепт домашнього медовика досить простий і приготувати у себе на кухні за Гостом зможе навіть господиня, не має великого кулінарного досвіду. Такий десерт припаде до смаку усій родині. Його можна готувати як на кожен день, так і для святкових застіль.

Перевагою такої домашньої випічки, є відсутність загусників, барвників та іншої «хімії», тільки натуральні продукти, які можна знайти в будь-якому продуктовому магазині.

Основна складова рецепту – це мед. І неважливо, яким він буде (травневий, квітковий, з соняшника), головне, що продукт повинен бути натуральним.

Досвідчені кулінари рекомендують використовувати рідкий мед, оскільки завдяки такій консистенції головного інгредієнта тісто легше формувати. У випадках, якщо у вас тільки зацукорився, то попередньо його необхідно розчинити на водяній бані.

Всі інші складові стандартні — це яйця, борошно, масло вершкове, цукор. Різні смакові ефекти можна отримати, використовуючи різні крему (зі згущеним молоком, зі сметаною або заварний) на одних і тих же коржах.