Вітаю вас, дорогі мої! Від усієї душі вітаю вас з наступаючою православної Великоднем! Сьогодні будемо готувати з вами паски в мультиварці.
До речі, якщо у вас вдома є хлібопічка, можете і в ній спекти пасхальне ласощі. Вийде ще простіше, оскільки ця техніка вміє готувати навіть тісто. Тобто вам не доведеться додатково щось збивати, рух та інше.
Що стосується мультиварки, то в ній можна робити як великий сімейний паска, так і маленькі кексики в паперових формочках. Технологія приготування у всіх випадках приблизно однакова. Рецепти відрізняються лише за складом інгредієнтів. Приємного вам великоднього кулінарної творчості!
Паска в мультиварці Редмонд (Redmond) – простий і смачний рецепт
Пасхальне ласощі виходить дуже смачним, але в той же час простим у приготуванні. З мультиваркою спекти паску на всю сім’ю дуже легко!
Інгредієнти:
- 1 стакан молока
- 3 яйця
- 4,5 склянки борошна
- 1 склянка цукру
- 150 гр. вершкового масла
- 11 гр. сухих дріжджів
- щіпка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 100 гр. родзинок
- 50 гр. кураги (за бажанням)
- 50 гр. цукатів (за бажанням)
Для глазурі:
- 100 гр. цукрової пудри
- 1 яйце
- кондитерська посипання і прикраси для паски
Спосіб приготування по етапах:
Родзинки очищаємо, промиваємо і заливаємо окропом. У теплому молоці розвести дріжджі і розчиняємо 2 столові ложки цукру, ставимо у тепле місце.
Білки збиваємо з цукром і змішуємо їх з дріжджовий опарою. Додаємо 1 склянку просіяного борошна і добре все перемішуємо, залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі, а потім всипаємо ще склянку борошна.
Жовтки збиваємо з цукром і розм’якшеним вершковим маслом.
Отриману суміш з’єднайте з тестом, додаємо борошно і все ретельно розмішуємо.
Тісто замішуємо вручну, додаючи в процесі родзинки, курагу і цукати. Чашу мультиварки змащуємо олією і викладаємо в неї отриману масу для випічки. Включаємо підігрів і чекаємо, поки вона підніметься.
Потім встановлюємо режим «Випічка» на 1,5 години і чекаємо приготування паски.
Збиваємо білок з цукровою пудрою, змащуємо глазур’ю поверхню випічки і прикрашаємо її. Приємного апетиту!