Тонкі і смачні млинці на молоці – 4 перевірених рецепта

Вітаю вас, дорогі мої! Тонкі млинці на молоці приємно є не тільки на Масляну. Тому сьогодні займемося саме їх приготуванням, благо, рецептів достатньо на будь-який смак.

Щоб млинці не пригоріли і легко відділялися від сковороди, обов’язково змащуйте її рослинним маслом перед першою викладкою. Крім того, рідке тісто слід вливати тільки на розпечену сковорідку.

Якщо хочете, щоб млинці виходили повітряними і з дірочками, обов’язково залишайте тісто постояти 20-30 хвилин при кімнатній температурі. До речі, це блюдо можна приготувати будь молоці, навіть на вівсяному. Приємного вам кулінарної творчості!

Рецепт тонких і смачних млинців на 1 літрі молока

Кожна господиня має в своєму арсеналі фірмовий рецепт ідеально тонких млинців. З одного літра молока їх виходить досить багато, тому зможете нагодувати навіть велику родину.

Інгредієнти:

  • яйця – 6 шт.
  • молоко – 1 літр
  • цукор – 4 столові ложки
  • сіль – 0,5 чайної ложки
  • соняшникова олія – 6 столових ложок
  • пшеничне борошно – 500 гр.

Спосіб приготування по етапах:

Яйця збиваємо з цукром або за допомогою блендера.

Додаємо сіль і вливаємо молоко в отриману яєчну суміш. Ретельно все перемішуємо.

Просіяне борошно додаємо до решти інгредієнтів і замішуємо тісто.

Щоб в ньому не було грудочок, можемо скористатися блендером зі спеціальною насадкою-міксером.

Додаємо рослинне масло і гарненько все змішуємо. Залишаємо тісто на 30 хвилин, після чого починаємо готувати з нього млинці.

На розпечену сковороду наливаємо трохи тіста і рівномірно розподіляємо його по всій окружності. Печемо на середньому вогні з обох сторін. Приємного апетиту!