Вітаю вас, дорогі мої! Тонкі млинці на молоці приємно є не тільки на Масляну. Тому сьогодні займемося саме їх приготуванням, благо, рецептів достатньо на будь-який смак.
Щоб млинці не пригоріли і легко відділялися від сковороди, обов’язково змащуйте її рослинним маслом перед першою викладкою. Крім того, рідке тісто слід вливати тільки на розпечену сковорідку.
Якщо хочете, щоб млинці виходили повітряними і з дірочками, обов’язково залишайте тісто постояти 20-30 хвилин при кімнатній температурі. До речі, це блюдо можна приготувати будь молоці, навіть на вівсяному. Приємного вам кулінарної творчості!
Рецепт тонких і смачних млинців на 1 літрі молока
Кожна господиня має в своєму арсеналі фірмовий рецепт ідеально тонких млинців. З одного літра молока їх виходить досить багато, тому зможете нагодувати навіть велику родину.
Інгредієнти:
- яйця – 6 шт.
- молоко – 1 літр
- цукор – 4 столові ложки
- сіль – 0,5 чайної ложки
- соняшникова олія – 6 столових ложок
- пшеничне борошно – 500 гр.
Спосіб приготування по етапах:
Яйця збиваємо з цукром або за допомогою блендера.
Додаємо сіль і вливаємо молоко в отриману яєчну суміш. Ретельно все перемішуємо.
Просіяне борошно додаємо до решти інгредієнтів і замішуємо тісто.
Щоб в ньому не було грудочок, можемо скористатися блендером зі спеціальною насадкою-міксером.
Додаємо рослинне масло і гарненько все змішуємо. Залишаємо тісто на 30 хвилин, після чого починаємо готувати з нього млинці.
На розпечену сковороду наливаємо трохи тіста і рівномірно розподіляємо його по всій окружності. Печемо на середньому вогні з обох сторін. Приємного апетиту!