Вітаю вас, дорогі мої! Тонкі млинці на молоці приємно є не тільки на Масляну. Тому сьогодні займемося саме їх приготуванням, благо, рецептів достатньо на будь-який смак.
Щоб млинці не пригоріли і легко відділялися від сковороди, обов’язково змащуйте її рослинним маслом перед першою викладкою. Крім того, рідке тісто слід вливати тільки на розпечену сковорідку.
Якщо хочете, щоб млинці виходили повітряними і з дірочками, обов’язково залишайте тісто постояти 20-30 хвилин при кімнатній температурі. До речі, це блюдо можна приготувати будь молоці, навіть на вівсяному. Приємного вам кулінарної творчості!
Рецепт тонких і смачних млинців на 1 літрі молока
Кожна господиня має в своєму арсеналі фірмовий рецепт ідеально тонких млинців. З одного літра молока їх виходить досить багато, тому зможете нагодувати навіть велику родину.
Інгредієнти:
- яйця – 6 шт.
- молоко – 1 літр
- цукор – 4 столові ложки
- сіль – 0,5 чайної ложки
- соняшникова олія – 6 столових ложок
- пшеничне борошно – 500 гр.
Спосіб приготування по етапах:
Яйця збиваємо з цукром або за допомогою блендера.
Додаємо сіль і вливаємо молоко в отриману яєчну суміш. Ретельно все перемішуємо.
Просіяне борошно додаємо до решти інгредієнтів і замішуємо тісто.
Щоб в ньому не було грудочок, можемо скористатися блендером зі спеціальною насадкою-міксером.
Додаємо рослинне масло і гарненько все змішуємо. Залишаємо тісто на 30 хвилин, після чого починаємо готувати з нього млинці.
На розпечену сковороду наливаємо трохи тіста і рівномірно розподіляємо його по всій окружності. Печемо на середньому вогні з обох сторін. Приємного апетиту!
Як приготувати тонкі млинці з дірочками на молоці і окропі?
Млинці на заварне тісто виходять дуже смачні і ніжні. Готувати їх дуже просто! А як приємно вони тануть у роті!
Візьміть:
- борошно – 220 гр.
- молоко – 400 мл
- вода (окріп) – 200 мл
- яйця – 3 шт.
- цукор – 3 столові ложки
- олія – 3 столових ложки
- сіль – 1/2 чайної ложки
Спосіб приготування по етапах:
Яйця злегка збиваємо і додаємо до них сіль і цукор в зазначених пропорціях. Знову збиваємо їх.
Вливаємо 200 мл теплого молока і розмішуємо інгредієнти. Потім поступово додаємо просіяне борошно, щоб в тесті не було грудочок.
Додаємо решту 200 мл теплого молока і рослинне масло.
Вливаємо в тісто окріп, не перестаючи його помішувати. Залишаємо на 20-30 хвилин, після чого починаємо готувати з нього ажурні млинці.
Невелику кількість тіста вливаємо на розпечену сковороду, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні тонким шаром. Випікаємо з обох боків до золотистого кольору. Приємного апетиту!
Швидкий і смачний рецепт ажурні млинці без яєць на вівсяному молоці
Млинці можна приготувати не тільки на звичайному молоці, але і на вівсяному або кокосовому. При цьому навіть яйця використовувати зовсім необов’язково. Так що вийде ідеально пісна і в той же час смачна випічка!
Підготуйте:
- Борошно до консистенції тесту як рідкої сметани
- Вівсяне молоко – 200 мл
- Мелений льон – 2 чайні ложки
- Мінеральна газована вода – 1,5 склянки
- Рослинна олія – 1 столова ложка
- Сіль, цукор – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
У вівсяне молочко всипаємо льон, трохи борошна і вливаємо газовану мінералку.
Ретельно все розмішуємо і додаємо рослинне масло в зазначеному дозуванні. Знову все перемішуємо і залишаємо тісто постояти 20 хвилин при кімнатній температурі.
На розпечену сковороду вливаємо трохи тіста і обсмажуємо кожен млинець з обох сторін. Приємного апетиту!
Відео про те, як спекти тонкі і смачні млинці на молоці прокисшем
Теж дуже хороший рецепт, обов’язково спробуйте! Майже як на кефірі, тільки не доведеться витрачатися на нього, якщо в холодильнику стоїть кисле молоко.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка соди
- 400 гр. кислого молока
- 800 гр. води кімнатної температури
- 400 гр. борошна
- 2 столові ложки будь-якого рослинного масла
Яким має бути ідеальне млинцеве тісто на молоці?
Щоб млинці вийшли, вибирайте для тіста тільки якісне молоко з малою дозою жирності – не більше 2,5%. Якщо хочете, щоб вони виходили у вас тонкими і з дірочками, додайте в тісто газовану мінералку.
В тісто слід додавати тільки тепле молоко і добре просіяне борошно. Яйця повинні бути кімнатної температури, причому з сіллю і цукром їх потрібно попередньо збити окремо. Саме ж тісто має вийти у вас по консистенції як рідка сметана.