Як зробити підливу до гречці: рецепти смачних і найпростіших підлив без мяса і з мясом з покроковими фото

Гречка – дуже смачна і корисна каша, яку люблять і діти, і дорослі. У ній досить багато незамінних для організму амінокислот, білків і мікроелементів, головним з яких є залізо. Гречана каша відмінно поєднується з молоком, овочами, м’ясом, субпродуктами. Поговоримо про підливах до цієї корисної каші, які наситять її і без того багатий смак різними відтінками. З нашими рецептами будь-яка господиня без особливих клопотів створить шедевральну підливу до, здавалося б, звичайної гречаної каші.

Як зробити підливу до гречці: підбір продуктів


Гречана крупа — споконвічно Російська страва. З неї готували всілякі супи, запіканки і навіть салати, але основним її призначенням було і є приготування каші. А яка каша без ароматної, смачної підливи?

Гречка настільки унікальна і легко сочетаема, що самий прискіпливий гурман може без праці вибрати улюблений продукт для приготування підливи до гречки. Розглянемо продукти, з яких можна зробити ідеальну підливу до гречки.

  • М’ясо – це може бути курятина, свинина чи яловичина.
  • Субпродукти – печінка, курячі сердечка.
  • Будь-яка морська або річкова риба.
  • Гриби – їх вибір залежить лише від смакових уподобань того, хто готує.
  • Овочі – готуючи гречку, слід згадати про кабачках, болгарському перці, цибулі, моркві, гарбузі, брокколі.

Всі ці продукти можна приготувати, використовуючи помідор (томатний сік), сметану або будь соус. Про приготуванні соусів до різних продуктів читайте докладніше в статті: «Домашні соуси до м’яса і риби: рецепти з фото».