Як смачно замаринувати цибулю холодним і гарячим способом до шашлику, оселедці, для салату, на зиму і з кропом? Як приготувати мариновану цибулю швидко: маринуємо цибулю в оцті за 5 хвилин з покроковими фото і відео рецептами

Цибуля – це невід’ємна складова більшості страв нашої кухні. В залежності від способу його приготування він надає страві солодкість, пікантність або гостроту. Крім смакових якостей, цей овоч славиться своїми корисними властивостями, які найкраще «розкриваються» в сирому вигляді. Але не всі можуть вживати цей продукт в первозданному вигляді, тому ми пропонуємо рецепти маринованої цибулі в оцті для салатів, на зиму, під оселедець, до шашлику.

Як правильно замаринувати цибулю в оцті?

Маринований цибулю в оцті — це універсальне блюдо, яке відмінно підходить до м’яса, риби, овочів. Навіть просто з хлібом маринований лук «уплетается за дві щоки». Але щоб порадувати свої гастрономічні пристрасті пікантним смаком лучка, його необхідно правильно замаринувати. У цьому господиням допоможуть наступні секрети:

  • Чим тонше нарізати цибулю, тим краще він замаринується.
  • Для «ліквідації» сильної гіркоти цибулю перед мариновкой потрібно обдати окропом.
  • Маринувати можна будь-цибуля, а в залежності від сорту цибулі і види оцту, можна одержувати всі нові смаки.
  • Ідеальною вважається маринівка протягом 30-60 хв. Півкільця «віддають» гіркота, насичуються оцтовою кислотою, але зберігають приємну гостроту.
  • Заливати цибулю окропом для «віддачі гіркоти» потрібно не більше, ніж на 2 хв. Так як більш тривале перебування у воді зробить цибулю м’яким.
  • Щоб зберегти «хрусткість» цибулевих півкілець, після гарячої води сполосніть його під холодною проточною.
  • Оцет можна замінити лимонним соком, тоді кислотність буде не настільки виражена.