Як смачно приготувати індичку різними способами: найкращі рецепти приготування білого і червоного мяса індички на сковороді в духовці, в мультиварці і на пару для дорослих і дітей

Як приготувати індичку смачно, швидко і соковито?

Приготування індички має кілька своїх секретів, завдяки яким страви виходять смачними і соковитими. Спеціально для наших читачок розкриємо деякі з них:

  • Спочатку слід вибрати тушку в магазині. Найчастіше ціла тушка продається в замороженому вигляді, а щоб блюдо після приготування було соковитим, тушку треба розморожувати у воді. Зазвичай цей процес займає 6-12 годин.
  • Індичку потрібно діставати з холодильника за 1 годину до початку приготування. Так вона «відпочине» при кімнатній температурі і при запіканні приготується швидше.
  • Маринувати тушку треба заздалегідь. Оптимальний час – за 6-8 годин до приготування. Універсальний рецепт маринаду це: сіль + перець + ложка рослинного масла.
  • Якщо готуєте фаршировану птицю, то не «затрамбовывайте» фарш щільно.
  • Головною умовою для ідеальної фаршированої індички є однакова температура тушки і фаршу для начинки.
  • В залежності від ваги птиці виставляється час випікання. Кулінарні норми свідчать, що на приготування 500 г тушки індички необхідно витратити 18-20 хв.
  • При запіканні індички в духовці без фольги і рукава її потрібно укласти грудкою вниз, тоді м’ясо не буде сухим. Також необхідно кожні 30 хв поливати птицю соком, що виділився або соусом, заздалегідь заготовленим.
  • Господині На замітку: Нагодувати до 10 осіб можна тушкою на 4-5 кг, а для компанії в 13-15 людей краще пошукати індичку на 7-8 кг