Соуси для салатів: прості і класичні рецепти соусів для салатів, соус для салату Цезар і Грецький, томатний і сирний соуси, рецепти салатних заправок на всі випадки життя

Томатний соус для салату

Томатні заправки стануть відмінним рішенням для салатів з м’ясом або гарячих салатів з картоплею, рисом, пастою.

Червоний соус

  • 3 ст л томатної пасти;
  • 1 цибулина;
  • 2 моркви;
  • 1 корінь петрушки;
  • 3 ст л борошна;
  • 3 ст л соняшникової олії для смаження;
  • 3 ст л олії оливи в соус.

На соняшниковій олії (половина) обсмажити дрібно нарізану цибулю, моркву і петрушку. Після, на чистій сковороді розжарити що залишилося олію і підсмажити на ньому борошно, розвести її однією склянкою води (можна використовувати овочевий або грибний бульйон). Отриману суміш варити 15 хв. Додати обсмажені овочі, томатну пасту, сіль, перець і варити ще 8-10 хв. В отриману суміш додати оливкове масло і збити блендером. Такий соус можна подавати теплим до гарячих салатів або холодним до свіжих овочів.