Томатний соус для салату
Томатні заправки стануть відмінним рішенням для салатів з м’ясом або гарячих салатів з картоплею, рисом, пастою.
Червоний соус
- 3 ст л томатної пасти;
- 1 цибулина;
- 2 моркви;
- 1 корінь петрушки;
- 3 ст л борошна;
- 3 ст л соняшникової олії для смаження;
- 3 ст л олії оливи в соус.
На соняшниковій олії (половина) обсмажити дрібно нарізану цибулю, моркву і петрушку. Після, на чистій сковороді розжарити що залишилося олію і підсмажити на ньому борошно, розвести її однією склянкою води (можна використовувати овочевий або грибний бульйон). Отриману суміш варити 15 хв. Додати обсмажені овочі, томатну пасту, сіль, перець і варити ще 8-10 хв. В отриману суміш додати оливкове масло і збити блендером. Такий соус можна подавати теплим до гарячих салатів або холодним до свіжих овочів.