Пікантні соуси для салатів в домашніх умовах з фото
Багато люблять розбавити рівний смак овочів пікантними заправками. Пропонуємо майстер-класи приготування пікантних соусів, які напевно сподобаються всій родині.
Арахісова заправка для салату з насінням
- 8 ст л арахісової пасти;
- 300-320 мл води;
- 8 ст л соєвого соусу;
- 3 ст л кунжутного масла;
- 6 ч л яблучного оцту;
- 3 ст л рисового або білого сухого вина;
- 6 ст л очищеного насіння.
У сотейник покласти арахісове масло.
Додати воду і кунжутне масло, перемішати до однорідної консистенції.
Додати яблучний оцет, соєвий соус, вино. Масу в сотейнику відправити на плиту на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння і зняти.
Насіння обсмажити до золотистого кольору і додати в охолоджений соус.
Така заправка відноситься до китайської кухні. Вона підходить до будь-яких овочів і зелені. А ось морську капусту переводить з класу «вдома на кухні» в розряд ресторанних страв.