Соуси для салатів: прості і класичні рецепти соусів для салатів, соус для салату Цезар і Грецький, томатний і сирний соуси, рецепти салатних заправок на всі випадки життя

Пікантні соуси для салатів в домашніх умовах з фото

Багато люблять розбавити рівний смак овочів пікантними заправками. Пропонуємо майстер-класи приготування пікантних соусів, які напевно сподобаються всій родині.

Арахісова заправка для салату з насінням

  • 8 ст л арахісової пасти;
  • 300-320 мл води;
  • 8 ст л соєвого соусу;
  • 3 ст л кунжутного масла;
  • 6 ч л яблучного оцту;
  • 3 ст л рисового або білого сухого вина;
  • 6 ст л очищеного насіння.

У сотейник покласти арахісове масло.

Додати воду і кунжутне масло, перемішати до однорідної консистенції.

Додати яблучний оцет, соєвий соус, вино. Масу в сотейнику відправити на плиту на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння і зняти.

Насіння обсмажити до золотистого кольору і додати в охолоджений соус.

Така заправка відноситься до китайської кухні. Вона підходить до будь-яких овочів і зелені. А ось морську капусту переводить з класу «вдома на кухні» в розряд ресторанних страв.