Заправки для салатів на основі соєвого соусу
Понад 2,5 тисяч років тому китайські ченці, залишивши за воротами храму бочку з соєю, самі не знаючи як, створили соєвий соус. Під впливом погодних умов і фізичного гниття культури вийшла рідина, яку згодом назвали соєвим соусом. Він настільки сподобався ченцям, що вони застосовували його як заправку до рису, овочів, м’яса і риби. Завдяки йому страви купували новий аромат, ставали більш пікантними. Після того як Китай відкрили всьому світу, соєвий соус потрапив на стіл європейцям і їм дуже сподобався. На сьогоднішній день пляшечка такої рідини «живе» на кухні в кожної господині. Наведемо кілька рецептів заправок для салатів, приготовлених з соєвого соусу.
Соус Теріякі
Заправка виходить досить гострою і підходить для салатів з овочів з м’ясом або морепродуктами. Знадобиться:
- 6 ложок соєвого соусу;
- 6 ложок сухого вина;
- 1 зубок часнику;
- 0,5 ст л сухого меленого імбиру;
- 2 ст л меду.
Часник видавити через прес. У посуд налити соєвий соус і вино. Отриману рідину разом з часником поставити на повільний вогонь і додати всі інші інгредієнти. Нагрівати заправку, поки мед не розтане, кип’ятити не треба. Її також можна використовувати для рису і м’яса.