Соуси для салатів: прості і класичні рецепти соусів для салатів, соус для салату Цезар і Грецький, томатний і сирний соуси, рецепти салатних заправок на всі випадки життя

Сирний соус для салату

  • 100 г жирного сиру;
  • 0,5 ст молока;
  • 0,5 год л насіння кмину;
  • 0,5 год л насіння гірчиці;
  • 1 лавровий лист;
  • 1 зубок часнику;
  • сіль і перець за смаком.

Спеції розім’яти, це можна зробити в ступі або просто розкачати їх качалкою.

У блендер скласти сир, молоко, часник, спеції.

Все збити і можна подавати.

Класичний Французький вінегрет

  • 60 мл оливкової олії;
  • 20 мл оцту (можна брати будь-яку);
  • 0,5 год л солі.

Готується він у два рахунки. В скляну баночку налити оцет, додати сіль і розчинити її.

До оцту додати оливкову олію.

Закрити банку кришкою і гарненько «шейкернуть».

У кінцевому підсумку повинен вийти однорідний соус з відсутністю великих бульбашок.

Гірчичний соус

  • 1 год л звичайної гірчиці;
  • 7 сл л олії оливи;
  • 1 сл л бальзамічного оцту;
  • 1 год л меду;
  • 1 год л соку з лимона;
  • сіль паприка за смаком.

У ємність покласти мед і гірчицю.

Додати бальзамічний оцет, сік лимона, паприку і сіль.

Останнім додати оливкову олію. Все перемішати до однорідної маси.

Такий соус відмінно підійде до сирих овочів, капусти. Заправляють соусом будь-які салати з овочами, зеленню, м’ясом і морепродуктами.

Також вас може зацікавити стаття: «Домашні соуси до м’яса і риби: рецепти з фото. Як приготувати недорогий і корисний соус в домашніх умовах?«