Сирний соус для салату
- 100 г жирного сиру;
- 0,5 ст молока;
- 0,5 год л насіння кмину;
- 0,5 год л насіння гірчиці;
- 1 лавровий лист;
- 1 зубок часнику;
- сіль і перець за смаком.
Спеції розім’яти, це можна зробити в ступі або просто розкачати їх качалкою.
У блендер скласти сир, молоко, часник, спеції.
Все збити і можна подавати.
Класичний Французький вінегрет
- 60 мл оливкової олії;
- 20 мл оцту (можна брати будь-яку);
- 0,5 год л солі.
Готується він у два рахунки. В скляну баночку налити оцет, додати сіль і розчинити її.
До оцту додати оливкову олію.
Закрити банку кришкою і гарненько «шейкернуть».
У кінцевому підсумку повинен вийти однорідний соус з відсутністю великих бульбашок.
Гірчичний соус
- 1 год л звичайної гірчиці;
- 7 сл л олії оливи;
- 1 сл л бальзамічного оцту;
- 1 год л меду;
- 1 год л соку з лимона;
- сіль паприка за смаком.
У ємність покласти мед і гірчицю.
Додати бальзамічний оцет, сік лимона, паприку і сіль.
Останнім додати оливкову олію. Все перемішати до однорідної маси.
Такий соус відмінно підійде до сирих овочів, капусти. Заправляють соусом будь-які салати з овочами, зеленню, м’ясом і морепродуктами.
Також вас може зацікавити стаття: «Домашні соуси до м’яса і риби: рецепти з фото. Як приготувати недорогий і корисний соус в домашніх умовах?«