Соуси для салатів: прості і класичні рецепти соусів для салатів, соус для салату Цезар і Грецький, томатний і сирний соуси, рецепти салатних заправок на всі випадки життя

Класичний томатний соус

  • 2 ст л томатної пасти;
  • 100 мл олії оливи;
  • 30 мл винного оцту;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубок часнику.
  • 1 год л прованських трав (можна взяти ті, які більше любите);
  • по дрібці солі, цукру, перцю.

Сіль і цукор розчинити в оцті. Туди додати оливкову олію, спеції, часник, пропущений через прес, томатну пасту. Залежно від бажаної густоти соусу цибулю дрібно ріжуть або роблять цибульну кашку в блендері.

Сирні соуси для салатів

Сирні соуси – це щільні заправки, які підходять абсолютно до всіх страв, починаючи з легких овочів, закінчуючи м’ясом будь-яких видів.

Сирний соус з гірчицею

  • 50 г твердого сиру;
  • 2 ст л сиру;
  • 2 ст л сметани;
  • 1 год л гірчиці.

Сир збити зі сметаною, додати туди гірчицю і натертий на дрібній тертці твердий сир, перемішати. Під таким соусом себе відмінно будуть відчувати огірки, помідори, редиска.