Класичний томатний соус
- 2 ст л томатної пасти;
- 100 мл олії оливи;
- 30 мл винного оцту;
- 1 цибулина;
- 1 зубок часнику.
- 1 год л прованських трав (можна взяти ті, які більше любите);
- по дрібці солі, цукру, перцю.
Сіль і цукор розчинити в оцті. Туди додати оливкову олію, спеції, часник, пропущений через прес, томатну пасту. Залежно від бажаної густоти соусу цибулю дрібно ріжуть або роблять цибульну кашку в блендері.
Сирні соуси для салатів
Сирні соуси – це щільні заправки, які підходять абсолютно до всіх страв, починаючи з легких овочів, закінчуючи м’ясом будь-яких видів.
Сирний соус з гірчицею
- 50 г твердого сиру;
- 2 ст л сиру;
- 2 ст л сметани;
- 1 год л гірчиці.
Сир збити зі сметаною, додати туди гірчицю і натертий на дрібній тертці твердий сир, перемішати. Під таким соусом себе відмінно будуть відчувати огірки, помідори, редиска.