Соуси для салатів: прості і класичні рецепти соусів для салатів, соус для салату Цезар і Грецький, томатний і сирний соуси, рецепти салатних заправок на всі випадки життя

Соус для салату Цезар з куркою

Салат «Цезар» з куркою стає прикрасою майже кожного святкового столу. Хочемо представити майстер-клас з приготування соусу для цього салату.
Підготуємо продукти:

  • 2 курячих яйця;
  • 1 год л звичайної гірчиці;
  • 150 мл олії оливи;
  • 1 зубок часнику;
  • 6 шт анчоусів;
  • 1 год л вустерського соусу;
  • 1 ст л соку з лимона;
  • сіль, перець.

Анчоуси дрібно порізати і викласти в ємність. Додати гірчиці і видавити ложку лимонного соку.

Далі, влити вустерський соус, сіль і перець. Що стосується солі, то тут не переборщіть, оскільки анчоуси зазвичай досить солоні. Видавити часник.

З яйцями необхідно провести наступну процедуру. Закип’ятити воду, зняти з вогню і опустити в неї яйця. Витримати їх в гарячій воді одну хвилину і вийняти. Отримані яйця некруто відправити до решти інгредієнтів.

В останню чергу додати масло і перебити всі компоненти в блендері до загустіння.
Соус готовий. Зберігається він не більше двох днів.

Таким соусом можна відразу поливати салат або подавати окремо в соусниці.