Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?
Як солити гриби опеньки?
Потрібно:
Процес:
Очистіть, вимийте і відокремити капелюшки від ніжок.
Підсолити киплячу воду.
Опустіть в цю воду спорові на 10 хвилин.
Проведіть процедуру знезараження для банок.
Злийте воду і перемістіть гриби в судини.
Закип’ятіть масло і залийте його в киплячому стані в судини.
Зафіксуйте горлечка папером і перенесіть в холодильник для подальшого зберігання.
Як солити білі гриби?
Потрібно:
Хід процесу:
Підготуйте для засолу гриби, ретельно обмивши і очистивши їх поверхню.
У чисту тару влийте води і помістіть всі спеції зі списку.
Перемістіть тару на вогонь і доведіть до кипіння.
У киплячий розсіл всипте порубані гриби і протримається на вогні протягом 25 хвилин.
Потім виловите спорові і перемістіть на сито, щоб скла води.
Розсіл вимкніть і остудіть.
Гриби перемістіть в судини, заздалегідь знезаражені.
Розсіл залийте зверху.
Зафіксуйте кришками і поставте в неопалюване місце на 3 доби.