Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Як солити гриби опеньки?

Потрібно:

Процес:

  • Очистіть, вимийте і відокремити капелюшки від ніжок.
  • Підсолити киплячу воду.
  • Опустіть в цю воду спорові на 10 хвилин.
  • Проведіть процедуру знезараження для банок.
  • Злийте воду і перемістіть гриби в судини.
  • Закип’ятіть масло і залийте його в киплячому стані в судини.
  • Зафіксуйте горлечка папером і перенесіть в холодильник для подальшого зберігання.
  • Як солити білі гриби?

    Потрібно:

    Хід процесу:

  • Підготуйте для засолу гриби, ретельно обмивши і очистивши їх поверхню.
  • У чисту тару влийте води і помістіть всі спеції зі списку.
  • Перемістіть тару на вогонь і доведіть до кипіння.
  • У киплячий розсіл всипте порубані гриби і протримається на вогні протягом 25 хвилин.
  • Потім виловите спорові і перемістіть на сито, щоб скла води.
  • Розсіл вимкніть і остудіть.
  • Гриби перемістіть в судини, заздалегідь знезаражені.
  • Розсіл залийте зверху.
  • Зафіксуйте кришками і поставте в неопалюване місце на 3 доби.
  • Після 72 годин спорові можна вживати.