Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Як солити гриби гарячим способом?

Гарячий посол підходить для трубчастих і пластинчастих грибів. Підготовка відбувається як завжди:

  • очищення,
  • сортування,
  • вимивання,
  • нарізка,
  • вимочування при необхідності.

Після всіх процедур гриби відварюють, про що і свідчить назва методу засолу. При цьому вода повинна бути солоною — на 1 літр води — 50 г солі, не йодованої. Після того як вода закипить, відраховує час, для кожного виду певну:

Зустрічаються люди, які віддають перевагу для вірності відварювати спорові до 45 хвилин. Але що потрібно запам’ятати — готовність визначається за трьома критеріями:

  • Готові гриби опускаються на дно;
  • Вода стає прозорою;
  • Відвар надає споровым пружність і міцність.

Відварені гриби перекладають у посуд, посипаються спеціями і поливаються розсолом при необхідності. Далі ємності з грибами фіксуються кришками і ставляться в неопалюване місце. Вживаються гриби через місяць, хоча деякі вважають за краще вживати їх раніше.