Як солити гриби гарячим способом?
Гарячий посол підходить для трубчастих і пластинчастих грибів. Підготовка відбувається як завжди:
- очищення,
- сортування,
- вимивання,
- нарізка,
- вимочування при необхідності.
Після всіх процедур гриби відварюють, про що і свідчить назва методу засолу. При цьому вода повинна бути солоною — на 1 літр води — 50 г солі, не йодованої. Після того як вода закипить, відраховує час, для кожного виду певну:
Зустрічаються люди, які віддають перевагу для вірності відварювати спорові до 45 хвилин. Але що потрібно запам’ятати — готовність визначається за трьома критеріями:
- Готові гриби опускаються на дно;
- Вода стає прозорою;
- Відвар надає споровым пружність і міцність.
Відварені гриби перекладають у посуд, посипаються спеціями і поливаються розсолом при необхідності. Далі ємності з грибами фіксуються кришками і ставляться в неопалюване місце. Вживаються гриби через місяць, хоча деякі вважають за краще вживати їх раніше.