Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Як солити гриби лисички?

Потрібно:

Хід дій:

  • Підготуйте компоненти, спорові ретельно обробіть.
  • Перемістіть на вогонь тару з водою і доведіть до кипіння.
  • У киплячу рідину закиньте гриби і проваріть протягом 25 хвилин.
  • Потім помістіть лисички на сито, промийте чистою водою і дайте їй стекти.
  • У тару для засолу викладіть спеції і гриби шарами, починаючи і закінчуючи сіллю, кропом і часником.
  • Накрийте тару чистої тряпицей з х/б матеріалу, поставте вантаж і помістіть її в неопалюване місце.
  • Зберігайте протягом 30 днів, після чого перемістіть по скляних посудин. А перед подачею вимочуйте.
  • Як солити гриби маслюки?

    Потрібно:

    Процес:

  • Підготуйте спорові для подальшої роботи.
  • Підготуйте скляну ємність і коло меншого діаметру або блюдце.
  • Укладіть на дно шар грибів капелюшками вниз, потім шар приправ, потім повторюйте дії, поки не закінчаться інгредієнти.
  • Накрийте тару блюдцем і поставте невеликий вантаж.
  • Через 24 години перемістіть маслюків в судини, залийте виділився розсолом і загерметизуйте кришками.
  • Помістіть їх на 3 тижні в холодильник, а після можете подавати до столу.