Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?
Як солити гриби лисички?
Потрібно:
Хід дій:
Підготуйте компоненти, спорові ретельно обробіть.
Перемістіть на вогонь тару з водою і доведіть до кипіння.
У киплячу рідину закиньте гриби і проваріть протягом 25 хвилин.
Потім помістіть лисички на сито, промийте чистою водою і дайте їй стекти.
У тару для засолу викладіть спеції і гриби шарами, починаючи і закінчуючи сіллю, кропом і часником.
Накрийте тару чистої тряпицей з х/б матеріалу, поставте вантаж і помістіть її в неопалюване місце.
Зберігайте протягом 30 днів, після чого перемістіть по скляних посудин. А перед подачею вимочуйте.
Як солити гриби маслюки?
Потрібно:
Процес:
Підготуйте спорові для подальшої роботи.
Підготуйте скляну ємність і коло меншого діаметру або блюдце.
Укладіть на дно шар грибів капелюшками вниз, потім шар приправ, потім повторюйте дії, поки не закінчаться інгредієнти.
Накрийте тару блюдцем і поставте невеликий вантаж.
Через 24 години перемістіть маслюків в судини, залийте виділився розсолом і загерметизуйте кришками.
Помістіть їх на 3 тижні в холодильник, а після можете подавати до столу.