Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Скільки днів солити гриби?

Всі гриби солятся по-різному. Багато в чому процес залежить від виду спорового і способу засолу. Але в середньому це триває протягом 30 днів.

  • При гарячому способі засолу — від 1 до 7 днів;
  • При холодному методі — від 30 до 60 днів;
  • При комбінованому — від 14 до 30 днів;
  • При сухому — від 5 до 7 днів.

Можна солити гриби заморожені?

Заморожені гриби також можна використовувати для засолу. Для цього процесу їх вже не можна вимочувати і не мити, якщо вони були оброблені. А якщо перед заморожуванням їх встигли термічно обробити, то друга обробка не потрібна. Залишиться лише вибрати спосіб засолу.

Відео: як солити гриби, щоб було смачно?