Солимо гриби холодним способом: смачний рецепт з фото
Холодний спосіб передбачає посол без попереднього відвару. Тому такий спосіб вважається довгим.
- Для початку стерилізується тара, в якій буде проводитися холодний метод засолювання.
- Далі викладаються прянощі, за необхідності і смаковим уподобанням.
- Спорові викладаються капелюшками після трав і приправ.
- Потрібно класти шарами, шар грибів — шар солі, і так далі.
- Тара прикривається марлею або будь-який інший бавовняною тканиною.
- Далі кладеться коло меншого діаметра, а на нього занурюється ваговій вантаж.
- Після кількох днів, коли гриби осядуть, можна додати ще порцію спорових. Але при цьому час засолу відраховується після останньої викладки.
- Для кожного виду грибів існує свій час посолу, але в середньому воно варіюється до 25 днів.
- Готові гриби можна залишити в тарі, в якій був здійснений посол. А можна перемістити в скляні судини, зафіксувавши і прибрати в холодильник або льох.
Якщо в процесі приготування солених грибів на тканини утворилася цвіль, то тканина необхідно поміняти на нову. Або потрібно ретельно випрати забруднений.
Потрібно:
- Гриби — 2 кг;
- Трави і спеції — за смаком;
- Сіль — 100 гр.
Процес: