Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Солимо гриби холодним способом: смачний рецепт з фото

Холодний спосіб передбачає посол без попереднього відвару. Тому такий спосіб вважається довгим.

  • Для початку стерилізується тара, в якій буде проводитися холодний метод засолювання.
  • Далі викладаються прянощі, за необхідності і смаковим уподобанням.
  • Спорові викладаються капелюшками після трав і приправ.
  • Потрібно класти шарами, шар грибів — шар солі, і так далі.
  • Тара прикривається марлею або будь-який інший бавовняною тканиною.
  • Далі кладеться коло меншого діаметра, а на нього занурюється ваговій вантаж.
  • Після кількох днів, коли гриби осядуть, можна додати ще порцію спорових. Але при цьому час засолу відраховується після останньої викладки.
  • Для кожного виду грибів існує свій час посолу, але в середньому воно варіюється до 25 днів.
  • Готові гриби можна залишити в тарі, в якій був здійснений посол. А можна перемістити в скляні судини, зафіксувавши і прибрати в холодильник або льох.

Якщо в процесі приготування солених грибів на тканини утворилася цвіль, то тканина необхідно поміняти на нову. Або потрібно ретельно випрати забруднений.

Потрібно:

  • Гриби — 2 кг;
  • Трави і спеції — за смаком;
  • Сіль — 100 гр.

Процес:

  • Проведіть роботу з підготовки головного компонента і знезараження тари для закладки грибів.
  • Викладіть шарами капелюшки спорових, сіль і спеції, чергуючи компоненти.
  • Зверху накрийте чистим х/б тряпицей і помістіть вантаж на коло меншого діаметру.
  • Подавати до столу через місяць.