Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Можна солити гриби в нержавіючої каструлі?

  • Посол грибів у посуді з будь-якого виду стали, навіть нержавіючої, краще всього уникати. По-перше, засолення триває довгий час, іноді навіть до 3-х місяців, а якщо врахувати подальше зберігання, то можна підвести цифру і до 6-10 місяців.
  • По-друге, в процесі засолу гриби виділяють багато органічних речовин, які взаємодіють з поверхнею посуду.
  • По-третє, це взаємодія призводить до зміни смакових якостей готового продукту не в кращу сторону. Отруєння, можливо, не буде, а от неприємність у смаку — цілком імовірна.

Якщо все ж у вас немає вибору, то для збереження смакових якостей можна використовувати поліетиленовий пакет, який кладеться в каструлю.

Можна солити гриби в пластмасовому відрі?

Здійснювати посол в пластмасовому відрі можна, але небажано. Краще використовувати скляну тару. Але якщо все-таки використовується відро з пластмаси, то необхідно набувати його з позначкою для харчових цілей — в цьому випадку виділення шкідливих речовин малоймовірно.