Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Як солити гриби під гнітом?

  • Посол під гнітом відбувається зазвичай для холодного і комбінованого методів. Суть полягає в тому, що викладені шарами спорові піддаються силовому навантаженні ззовні.
  • Тобто ви викладаєте шарами гриби, потім накриваєте матерією, кладете коло або кришкою меншого діаметру і ставите гніт.
  • Гніт представляє собою вантаж з достатньою вагою для виділення соку з спорових. Він може бути класичним або саморобним.
  • Класичний вантаж — це камінь округлої форми, що має мінімальне водопоглинання і мінімальну здатність до розчинення в кислому середовищі.
  • Саморобний — це вантаж, який виготовляється з підручних засобів: нержавіюча сталь, скляний посуд, наповнений водою, або поліетиленові мішки з водою.
  • По мірі необхідності вага гніту можна збільшувати або зменшувати, як того вимагає ситуація.