Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Як солити гриби рижики?

Підготуйте:

Дії:

  • Підготуйте гриби до роботи.
  • У тару для засолу на дно посипте солі, потім шар грибів капелюшками вгору, прянощі і знову сіль — гриби — прянощі.
  • Накрийте зверху тару х/б тканиною, поставте коло меншого діаметру і вантаж.
  • Соліть протягом 3-х тижнів в прохолодному і темному місці.
  • Як солити гриби свинушки?

    Потрібно:

    Процес:

  • Підготуйте до роботи свинушки, відмийте, очистіть і замочіть на 72 години. Не менше 4-х разів на добу міняйте воду на чисту.
  • Після відмочування в окрему тару викладіть шарами гриби і спеції, починаючи і закінчуючи другими.
  • Накрийте х/б тряпицей, зверху помістіть фіксатор ваговій прес.
  • Через 60 днів свинушки можна подавати до столу.
  • Як солити гриби, підберезники?

    Підготуйте:

    Дії:

  • Переберіть і обробіть спорові для засолу.
  • Перемістіть на включену плиту тару з водою і невеликою кількістю спецій.
  • У киплячу рідину закиньте гриби на 30 хвилин.
  • Після вийміть і перенесіть на друшляк.
  • Потім шарами расфасовывайте по скляних посудин.
  • Після влийте в судини охолоджений розсіл і зафіксуйте кришками.
  • Після закінчення місяця спорові можна вживати.