Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?
Як солити гриби рижики?
Підготуйте:
Дії:
Підготуйте гриби до роботи.
У тару для засолу на дно посипте солі, потім шар грибів капелюшками вгору, прянощі і знову сіль — гриби — прянощі.
Накрийте зверху тару х/б тканиною, поставте коло меншого діаметру і вантаж.
Соліть протягом 3-х тижнів в прохолодному і темному місці.
Як солити гриби свинушки?
Потрібно:
Процес:
Підготуйте до роботи свинушки, відмийте, очистіть і замочіть на 72 години. Не менше 4-х разів на добу міняйте воду на чисту.
Після відмочування в окрему тару викладіть шарами гриби і спеції, починаючи і закінчуючи другими.
Накрийте х/б тряпицей, зверху помістіть фіксатор ваговій прес.
Через 60 днів свинушки можна подавати до столу.
Як солити гриби, підберезники?
Підготуйте:
Дії:
Переберіть і обробіть спорові для засолу.
Перемістіть на включену плиту тару з водою і невеликою кількістю спецій.
У киплячу рідину закиньте гриби на 30 хвилин.
Після вийміть і перенесіть на друшляк.
Потім шарами расфасовывайте по скляних посудин.
Після влийте в судини охолоджений розсіл і зафіксуйте кришками.