Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Як солити гриби, підосичники?

Приготуйте:

Процес:

  • Ретельно обробіть спорові і підготуйте до подальших дій.
  • Помістіть підсолену воду на вогонь до появи бульбашок.
  • У киплячу воду закиньте спорові, потім залишилися спеції.
  • Готуйте протягом 25 хвилин, потім вийміть і додайте по чистим судинах.
  • У укомплектовані судини влийте зварений розсіл і зафіксуйте кришками.
  • На 3 дні залиште в теплому місці для прокваски, а після — помістіть на 30 днів у прохолоду.
  • Як солити білани, рядовки і ельничные гриби?

    Для засолу біланів потрібно:

    Процес:

  • Обробіть спорові.
  • Поставте на вогонь на 30 хвилин.
  • Після закипання води закиньте в рідину спеції.
  • Після закінчення півгодини помістіть спорові на друшляк.
  • У тару для засолу помістіть спеції і гриби шарами.
  • Потім навантажите гніт і залиште на 7 днів.
  • Після відведеного часу їх можна вживати.
  • Для засолу рядовок потрібно:

    Хід дій:

  • Обробіть спорові.
  • На дно тари для засолу викладіть шарами спеції і гриби, починаючи з листя, а закінчуючи сіллю і часником.
  • Зверху покладіть гніт, а тару перемістіть в неопалюване місце на 40 днів.
  • Солимо ельничные гриби (груздь улюблена або собачий):

    Процес:

  • Обробіть і підготуйте гриби.
  • Вимочіть протягом доби, міняючи 3-4 рази воду.
  • Обшпарте тару для засолу водою.
  • На дно покладіть половину прянощів.
  • Потім грузді капелюшками вниз.
  • Зверху укомплектуйте залишилися прянощі.
  • Зафіксуйте колом меншого діаметра, а на нього поставте вантаж.
  • Тару помістіть в неопалюване місце на 40 днів.
  • Читайте також нашу статтю про кращі способи маринування вовнянок.