Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?
Як солити гриби, підосичники?
Приготуйте:
Процес:
Ретельно обробіть спорові і підготуйте до подальших дій.
Помістіть підсолену воду на вогонь до появи бульбашок.
У киплячу воду закиньте спорові, потім залишилися спеції.
Готуйте протягом 25 хвилин, потім вийміть і додайте по чистим судинах.
У укомплектовані судини влийте зварений розсіл і зафіксуйте кришками.
На 3 дні залиште в теплому місці для прокваски, а після — помістіть на 30 днів у прохолоду.
Як солити білани, рядовки і ельничные гриби?
Для засолу біланів потрібно:
Процес:
Обробіть спорові.
Поставте на вогонь на 30 хвилин.
Після закипання води закиньте в рідину спеції.
Після закінчення півгодини помістіть спорові на друшляк.
У тару для засолу помістіть спеції і гриби шарами.
Потім навантажите гніт і залиште на 7 днів.
Після відведеного часу їх можна вживати.
Для засолу рядовок потрібно:
Хід дій:
Обробіть спорові.
На дно тари для засолу викладіть шарами спеції і гриби, починаючи з листя, а закінчуючи сіллю і часником.
Зверху покладіть гніт, а тару перемістіть в неопалюване місце на 40 днів.
Солимо ельничные гриби (груздь улюблена або собачий):
Процес:
Обробіть і підготуйте гриби.
Вимочіть протягом доби, міняючи 3-4 рази воду.
Обшпарте тару для засолу водою.
На дно покладіть половину прянощів.
Потім грузді капелюшками вниз.
Зверху укомплектуйте залишилися прянощі.
Зафіксуйте колом меншого діаметра, а на нього поставте вантаж.
Тару помістіть в неопалюване місце на 40 днів.
Читайте також нашу статтю про кращі способи маринування вовнянок.