Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?
Як солити гриби на зиму: простий рецепт
Потрібно:
Хід дій:
Підготуйте складові, відмивши і очистивши попередньо.
У тару влийте води і помістіть спорові.
Перемістіть тару на вогонь на 10 хвилин.
Далі підготуйте другу тару, вливши 1 літр води і сіль. Також перемістіть її на вогонь до закипання.
Після закінчення часу вимкніть гриби і відкиньте на друшляк.
Перемістіть їх по судинах, заздалегідь обеззараженным.
Всередину закиньте приправи, спеції і маринад.
Накрийте зверху вафельним рушником і залиште на добу.
Після 24 годин настоювання гриби готові до вживання.
Як солити гриби грузді?
Потрібно:
Хід процесу:
Обробіть спорові і підготуйте до подальших дій.
Оброблені гриби закиньте в тару, залийте водою до повного покриття їх рідиною.
Перенесіть наповнену тару на вогонь і варіть, поки не закипить. У процесі готування знімайте піну і помішуйте.
Після закипання протримаєте протягом 5 хвилин, потім відкиньте на сито.
Підготуйте знезаражені судини, всередину кожного закиньте спеції, викладіть гриби і залийте розсіл, в якому вони термічно обробляли.
Судини загерметизуйте кришками лише після того як з них повністю вийде повітря.