Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Як солити гриби на зиму: простий рецепт

Потрібно:

Хід дій:

  • Підготуйте складові, відмивши і очистивши попередньо.
  • У тару влийте води і помістіть спорові.
  • Перемістіть тару на вогонь на 10 хвилин.
  • Далі підготуйте другу тару, вливши 1 літр води і сіль. Також перемістіть її на вогонь до закипання.
  • Після закінчення часу вимкніть гриби і відкиньте на друшляк.
  • Перемістіть їх по судинах, заздалегідь обеззараженным.
  • Всередину закиньте приправи, спеції і маринад.
  • Накрийте зверху вафельним рушником і залиште на добу.
  • Після 24 годин настоювання гриби готові до вживання.
  • Як солити гриби грузді?

    Потрібно:

    Хід процесу:

  • Обробіть спорові і підготуйте до подальших дій.
  • Оброблені гриби закиньте в тару, залийте водою до повного покриття їх рідиною.
  • Перенесіть наповнену тару на вогонь і варіть, поки не закипить. У процесі готування знімайте піну і помішуйте.
  • Після закипання протримаєте протягом 5 хвилин, потім відкиньте на сито.
  • Підготуйте знезаражені судини, всередину кожного закиньте спеції, викладіть гриби і залийте розсіл, в якому вони термічно обробляли.
  • Судини загерметизуйте кришками лише після того як з них повністю вийде повітря.
  • Поставте судини в неопалюване місце на 30 днів.