Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Як солити гриби горькушки?

Потрібно:

Хід процесу:

  • Підготуйте спорові для подальших дій, потім залийте у великій тарі водою і вимочіть протягом 72 годин, міняючи воду 3 рази на добу.
  • Після 72 годин помістіть в окрему тару на вогонь на 30 хвилин, в процесі помішуючи і знімаючи піну.
  • Через 30 хвилин остудіть їх в розсолі, а потім помістіть на сито, щоб стекла зайва рідина.
  • У знезаражену тару помістіть спеції і гриби шарами, починаючи з перших.
  • Зверху покладіть гніт і залиште в такому положенні на 7 днів. Після можете розкласти по ємностях або подати до столу.
  • Як солити гриби сироїжки?

    Потрібно:

    Процес:

  • Підготуйте гриби, видаліть шкірку з капелюшків і витримайте в солоній воді кілька годин.
  • У знезаражені скляні судини помістіть шарами гриби і спеції.
  • Залийте кип’яченою гарячою водою і остудіть.
  • Потім зафіксуйте кришками і видаліть на зберігання в холодильник.