Сьогодні будемо готувати з вами дуже простий і дивовижно смачне печиво з сиру.
Слід зазначити, що готується така випічка дуже швидко і легко. А виходить дуже ніжною, смачною і ароматною. По-моєму, ідеальний печиво до чаю або кави!
До речі, коли будете готувати його, майте на увазі, що в духовці воно збільшується в розмірах. Тому на деку розміщуйте їх подалі один від один, щоб вони не злипалися. Приємного вам кулінарної творчості!
Печиво з сиру «Трикутники з цукром» в домашніх умовах
Мабуть, найвідоміший спосіб приготування сирного печива. Такі трикутнички виходять дивовижно красивими і смачними. Випікати їх потрібно до злегка рум’яної кірочки.
Інгредієнти:
- Сир – 250 гр.
- Вершкове масло – 200 гр.
- Сода – 0,5 чайної ложки
- Борошно – 500 гр.
- Щіпка солі
- Цукор на посипання
Спосіб приготування по етапах:
Сир з вершковим маслом ретельно розминаємо до однорідної маси.
Додаємо соду і цукор.
Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Накриваємо його кришкою і відправляємо в холодильник на півгодини, щоб трохи піднялося.
Ділимо тісто на дві частини і розкачуємо одну з них. За допомогою склянки чи кружки вирізаємо кругляш.
Потім кожне печиво в цукрі.
Складаємо у формі трикутничка і знову опускаємо в цукрі.
Кладемо сирні печива на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів до готовності. Приємного апетиту!
Рецепт дуже смачного печива з сиру і сметани
Час приготування даної випічки не забере у вас більше години. Так що якщо гості на порозі, а у вас нічого немає до чаю, не впадайте у відчай і приготуйте печиво за цим рецептом.
Візьміть:
- сир – 200 гр.
- сметана – 150 гр.
- борошно вищого сорту – 300-400 гр.
- цукор – 100 гр.
- сіль – щіпка
- ванільний цукор – 0,5 чайної ложки
- сода – 0,5 чайної ложки (погасити оцтом)
Спосіб приготування по етапах:
У мисці змішуємо сир, сметану, сіль, цукор, ванілін і ретельно перемішуємо до однорідної маси. Додаємо соду, гашену оцтом.
Просіваємо борошно, поступово всипаючи її до сирної маси.
Замішуємо тісто розкачуємо його у формі ковбаски і розрізаємо на порційні шматочки.
Катаємо з тіста кульки і однією стороною мачає в цукрі, а потім викладаємо печиво на деко цукрових стороною вгору.
Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин. Приємного апетиту!
Як спекти дивовижно смачне сирне печиво «Гусячі лапки»?
Така чудова випічка за формою дуже нагадує гусячі лапки. Готується печиво з сиру, борошна і вершкового масла. За бажанням ви можете додати в нього корицю і цедру – вийде дуже ароматно!
Підготуйте:
- 500 гр. сиру
- 250 гр. вершкового масла
- 350 гр. борошна
- 10 гр. ванільного цукру
- 1 яйце
- 10 гр. розпушувача
- 1/2 шт. цедри лимона
- 1/3 чайної ложки солі
- 1/3 чайної ложки кориці
- 200 гр. цукру
Спосіб приготування по етапах:
У сир додаємо ванільний цукор, щіпку солі, мелену корицю, яйце і цедру лимона. Перемішуємо все до однорідної маси.
Борошно просіваємо через сито, додаємо розпушувач і натерте на крупній тертці вершкове масло.
Змішуємо борошно з вершковим маслом разом з сирною масою і замішуємо тісто. Намагаємося зробити це дуже швидко, щоб масло не встигло розтанути! Тісто прибираємо в целофановий пакет і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
Відриваємо від тесту одну третину, розкочуємо качалкою і з допомогою склянки чи форми вирізаємо кругляш.
Кожен гурток з тіста обвалюємо в цукрі, потім складаємо навпіл і знову – в сахарі.
Складаємо ще раз навпіл, щоб вийшов куточок, і знову макаємо в цукор однією стороною.
Потім робимо надрізи ножем, як показано на фото, щоб зімітувати гусячі лапки.
Кладемо печиво на деко і ставимо його в розігріту до 190 градусів духовку, до готовності. Приємного апетиту!
Рецепт печива з сиру «Рулетики з цукром» в домашніх умовах
Сирні рогалики стануть відмінною випічкою до чаю для всієї родини. Вони не тільки дуже смачні, але й ситні. Так що знадобляться навіть для повноцінного перекусу.
Інгредієнти:
- сир – 300 гр.
- масло вершкове м’яке – 100 гр.
- борошно – 250 гр.
- розпушувач – 1 чайна ложка
- цукор – 3 столові ложки (можна більше)
- ванільний цукор – 1 пакетик
Спосіб приготування по етапах:
Сир змішуємо з м’яким вершковим маслом до однорідної маси. Додаємо борошно і розпушувач і замішуємо тісто.
Прибираємо його в целофановий пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Цукор змішуємо з ваніліном.
Ділимо тісто на дві частини і кожну з них розкачуємо з допомогою качалки. Посипаємо цукром з ваніліном.
Тісто ділимо на трикутники і формуємо з них рогалики, як показано на фото.
Викладаємо цукрові рулетики на деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Приємного апетиту!
Дуже смачне сирне печиво без масла і маргарину
Якщо ви не любите додавати в солодку випічку масло або маргарин, то замість них можна використовувати молоко чи сметану. Вийде не менш смачно і ніжно!
Візьміть:
- борошно – 200 гр.
- цукор – 100 гр.
- яйце – 1 шт.
- молоко – 100 мл
- сир – 100 гр.
- розпушувач – 2 чайні ложки
- яблуко – 1 шт.
- цедра з половини лимона
Спосіб приготування по етапах:
Яйце збиваємо з цукром і дрібкою солі.
Вливаємо молоко, додаємо сир і лимонну цедру. Ретельно все перемішуємо.
У просіяне борошно додаємо розпушувач і перемішуємо інгредієнти. З’єднуємо їх з сирною масою і замішуємо тісто.
Яблуко ріжемо на дрібні шматочки і кладемо в тісто.
На деко ложкою викладаємо тісто і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин. Даємо печінкою охолонути, посипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Рецепт домашньої випічки з сиру «Лакомка»
Такий десерт готується у вигляді цілісного пирога з сирною начинкою всередині, а потім перед подачею на стіл ділиться на порційні шматочки. Пісочне тісто з соковитою начинкою всередині нікого не залишить байдужим!
Підготуйте:
- Борошно – 160 гр.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Сир – 230 гр.
- Цукор – 160 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Ванілін – 1 столова ложка
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
До вершкового масла всипаємо частину борошна, розпушувач і сіль за смаком. Ретельно все перемішуємо, поступово додаючи решту муки. Замішуємо тісто.
У сир розбиваємо яйця і збиваємо інгредієнти за допомогою блендера. Додаємо цукор і ванілін, після чого знову збиваємо.
Половину пісочного тіста викладаємо у форму, акуратно розподіляємо його, виливаємо сирну начинку, після чого посипаємо зверху рештою тестом.
Випікаємо в духовці близько 40 хвилин при 180 градусах. Приємного апетиту!
Відео про те, як приготувати дуже смачне сирне печиво у вигляді вушок
Хтось таке печиво називає сердечками, а хтось- вушками. Це не настільки важливо. Головне, що випічка з сиру виходить дуже і дуже смачною, красивою і ароматною. Спробуйте самі!
Інгредієнти:
- Сир – 250 гр.
- Масло вершкове (мяке) – 150 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Екстракт ванілі – 1 чайна ложка
- Сіль – щіпка
- Цукор – 1 чайна ложка
- Розпушувач – 6 гр.
- Борошно – 300 гр.
- Цукор – 150-200 гр.
А вам, дорогі мої, сподобалися такі рецепти печива з сиру?