Як солити сало для коптіння в домашніх умовах
Незалежно від способу копчення сала – гарячого або холодного, воно буде мати ніжний смак і апетитний аромат, якщо його попередньо правильно засолити. При цьому підійде як суха засолювання, так і мокра. Але слід пам’ятати, що суха засолювання передбачає приготування сала протягом двох тижнів, тому частіше застосовують соління сала в маринаді, який рівномірно і порівняно швидко її просякає, роблячи продукт ніжним і м’яким.
Складові маринаду:
- 5 л води;
- головка часнику;
- щіпка чорного перцю горошком;
- половинка чайної ложки гірчиці;
- лавровий лист – кілька штучок;
- сіль – за смаком, але не менше 1 склянки;
- 1 яйце куряче.
Щоб не помилитися з кількістю солі, досвідчені кулінари придумали використовувати куряче яйце. Робиться це таким способом: у киплячу воду покласти куряче яйце, а в цей час в рідину додається сіль до тих пір, поки яйце не спливе на поверхню. Коли верхівка яйця показалася на поверхні води, можна додати інші інгредієнти і все ретельно перемішати.