Як правильно солити сало в домашніх умовах в розсолі у банку, з часником і сухим способом? Секрети правильної засолювання сала для коптіння в домашніх умовах

Як солити сало для коптіння в домашніх умовах

Незалежно від способу копчення сала – гарячого або холодного, воно буде мати ніжний смак і апетитний аромат, якщо його попередньо правильно засолити. При цьому підійде як суха засолювання, так і мокра. Але слід пам’ятати, що суха засолювання передбачає приготування сала протягом двох тижнів, тому частіше застосовують соління сала в маринаді, який рівномірно і порівняно швидко її просякає, роблячи продукт ніжним і м’яким.

Складові маринаду:

  • 5 л води;
  • головка часнику;
  • щіпка чорного перцю горошком;
  • половинка чайної ложки гірчиці;
  • лавровий лист – кілька штучок;
  • сіль – за смаком, але не менше 1 склянки;
  • 1 яйце куряче.

Щоб не помилитися з кількістю солі, досвідчені кулінари придумали використовувати куряче яйце. Робиться це таким способом: у киплячу воду покласти куряче яйце, а в цей час в рідину додається сіль до тих пір, поки яйце не спливе на поверхню. Коли верхівка яйця показалася на поверхні води, можна додати інші інгредієнти і все ретельно перемішати.

  • Пласти сала укладаються в об’ємну посудину з ще теплим маринадом.
  • Зверху укладається гніт, щоб сало не спливало на поверхню.
  • Маринування відбувається протягом тижня.