Як правильно солити сало в домашніх умовах в розсолі у банку, з часником і сухим способом? Секрети правильної засолювання сала для коптіння в домашніх умовах

Солимо сало з часником в домашніх умовах: рецепт з покроковими фото

Ви чули про чудовому смаку солоного сала з часничком? Приготувати його самостійно – простіше простого, і це зможе зробити кожен. Обов’язкова умова – сало повинне бути свіжим, бажано теплим. Можна засолити і вже побувало в морозилці сало, але його смак буде трохи відрізнятися.

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг;
  • Сіль – трохи більше половини склянки;
  • Часник – 1 головка;
  • Суміш перців – за смаком;
  • Спеції для сала або шпику.

Етапи засолювання:

  • Свіже сало нарізаємо шматками і вістрям ножа робимо в них не надто глибокі проколи.
  • Зубчики часнику нарізаємо пластинами і шпигуємо ними сало.
  • В одну тарілку насипаємо велику сіль, а в іншу — спеції для сала.
  • Потім шматки сала спочатку в солі, потім в спеціях.
  • Викладаємо підготовлені шматки сала в скляну тару (альтернатива — каструля), змішуючи кожен шар пристойною кількістю солі.
  • Банку або каструлю щільно закриваємо, ставимо в холод і забуваємо про неї на 3 дні.
  • Після закінчення цього часи сало готове до вживання. Класичний варіант подачі – тонко нарізані шматки просоленого сала з відварною картоплею, зеленим луком і скибочками чорного хліба.

    Існує альтернативний, але не менш смачний засолювання сала з часником, з яким ви можете ознайомитися з відео: