Як правильно солити сало в домашніх умовах в розсолі у банку, з часником і сухим способом? Секрети правильної засолювання сала для коптіння в домашніх умовах

Як солити сало в домашніх умовах в розсолі у банку?

Для засолювання продукту в банку знадобиться мінімум інгредієнтів, наявних в кухонному арсеналі будь-якої господині:

  • свиняче сало – 1 кг,
  • вода (бажано кип’ячена) – 1 л,
  • цукор – 50-60 г,
  • велика сіль – трохи більше півсклянки,
  • перець горошком – дві щіпки,
  • духмяний перець – 4 шт,
  • власне, банку, місткістю 2-3 літра.

Засолку виробляємо так:

  • Кип’ятимо воду в каструлі.
  • Після закипання відправляємо в неї всі інгредієнти і продовжуємо варити рідина на невеликому вогні ще 10 хвилин – спеції повинні просочити розсіл, а цукор і сіль – повністю розчинитися.
  • Знімаємо з вогню і дамо розсолу охолонути.
  • Нарізаємо сало шматками і ущільнюємо їх у банку.
  • Заливаємо сало розсолом і як слід закриваємо банку. Відправляємо в прохолоду на 5-7 днів.
  • Перед подачею шматки сала злегка протираємо серветками.