Як правильно солити сало в домашніх умовах в розсолі у банку, з часником і сухим способом? Секрети правильної засолювання сала для коптіння в домашніх умовах
Як солити сало в домашніх умовах в розсолі у банку?
Для засолювання продукту в банку знадобиться мінімум інгредієнтів, наявних в кухонному арсеналі будь-якої господині:
свиняче сало – 1 кг,
вода (бажано кип’ячена) – 1 л,
цукор – 50-60 г,
велика сіль – трохи більше півсклянки,
перець горошком – дві щіпки,
духмяний перець – 4 шт,
власне, банку, місткістю 2-3 літра.
Засолку виробляємо так:
Кип’ятимо воду в каструлі.
Після закипання відправляємо в неї всі інгредієнти і продовжуємо варити рідина на невеликому вогні ще 10 хвилин – спеції повинні просочити розсіл, а цукор і сіль – повністю розчинитися.
Знімаємо з вогню і дамо розсолу охолонути.
Нарізаємо сало шматками і ущільнюємо їх у банку.
Заливаємо сало розсолом і як слід закриваємо банку. Відправляємо в прохолоду на 5-7 днів.
Перед подачею шматки сала злегка протираємо серветками.