Як правильно солити сало в домашніх умовах в розсолі у банку, з часником і сухим способом? Секрети правильної засолювання сала для коптіння в домашніх умовах

Способи засолювання сала

  • Сухий спосіб. Це швидкий і не доставляє клопоту метод, який дозволяє вже через 2-3 тижні пригощалися смачним солоним салом. Єдиний недолік – короткий час зберігання готової продукції – до 1 місяця.
  • Мокрий спосіб. Він передбачає використання розсолу. І хоча метод вважається трудомістким, зате готова продукція може надійно зберігатися до одного року.
  • Гарячий засолення. Метод передбачає попереднє приготування сала, після чого шматки натираються ароматними спеціями і забираються в прохолодне приміщення або холодильну камеру.
  • Це – лише основні способи приготування солоного сала будинки, кожен з яких у свою чергу має численні рецепти. Самі смачні і прості з них ми наведемо в цій статті. Для приготування цієї смакоти вам не знадобляться специфічні продукти і дорогі складові, але на виході ви отримаєте смачний ароматний продукт, який захопить не тільки абсолютних шанувальників сала, а й гурманів.

    Головною складовою будь-якого рецепту є підібраний за всіма правилами шматок свіжого, «парного» сала, а таким воно вважається до 4-6 годин після забою туші.