Як правильно солити сало в домашніх умовах в розсолі у банку, з часником і сухим способом? Секрети правильної засолювання сала для коптіння в домашніх умовах

Засолювання сала в домашніх умовах: що знадобиться?

Сьогодні купити красивий, апетитно виглядає шматок свіжого сала доступно всім. Залишилося лише ознайомитися зі способами засолювання і підібрати для себе той з них, який буде найкращим чином відповідати смаковим уподобанням вашої родини.


Правильний вибір свіжого сала для засолювання в домашніх умовах

Щоб отримати ніжний смак сала після його засолювання, потрібно скрупульозно підійти до вибору свіжого сала. На що ж варто звернути увагу?

  • Сало має бути свіжим, пружним і щільним, мати запах свіжого м’ясного продукту.
  • Вибирати потрібно шматки, покриті світлою, тонкою шкіркою, товщина яких буде варіюватися в межах 2,5-3 див.
  • У розрізі сало повинне мати однорідний природно-білий колір, можливо з рожевим відтінком, а його структура – бути розбавлена апетитними м’ясними рожевими прошарками, якщо, звичайно, ви віддаєте перевагу сало з «проростанням».