Як правильно солити сало в домашніх умовах в розсолі у банку, з часником і сухим способом? Секрети правильної засолювання сала для коптіння в домашніх умовах
Як правильно засолити сало в домашніх умовах: універсальний рецепт
Найпростішою, а значить універсальною технологією засолювання сала, яка століттями використовується всіма слов’янськими народами, є приготування цього м’ясного продукту в розсолі. Потрібні такі складові:
Вода після кип’ятіння – 1 л;
Перець горошком – пару щіпок;
Часник – 3 зубчики;
Сіль – 5-6 ст л;
Лаврушка – пару листочків;
Безпосередньо, свіже сало – 1 кг.
Сам процес:
Кип’ячену воду відставляємо в сторону до остаточного охолодження.
Перець горошком перемелюємо, намагаючись зробити це якомога більшими. Чим більше перцю, тим пахучіше і смачніше буде сало.
Подрібнюємо часник механічно.
Підготовлені інгредієнти додаємо до вже охололу воду, солимо і перемішуємо.
Сало нарізаємо шматочками, навскидку 8Х12 см і визначаємо його в каструлю з розсолом.
Накриваємо щільніше і ставимо на холодильник на 4-5 діб.
Виймаємо готове ароматне сало з рідини і обтираем його шматки серветками або паперовим рушником.
Сало з універсального рецепту готове до вживання. Його можна зберігати в морозильній камері до 9-12 місяців.