Як правильно солити сало в домашніх умовах в розсолі у банку, з часником і сухим способом? Секрети правильної засолювання сала для коптіння в домашніх умовах
Сало в домашніх умовах сухим способом
Простіше засолювання сала сухим способом — тільки його покупка в м’ясному павільйоні. Для процедури знадобиться лише саме сало, багато солі і скляна тара.
Підготовлений шар сала нарізати шматками шириною до 10 див.
Сіль досить велику змішуємо з чорним перцем, попередньо подрібненим в ступці.
При бажанні і для пікантності можна додати гоструватий червоний перець, який додасть готовому продукту приємний гострий смак.
Шматки сала гарненько натираємо приготовленої сухою сумішшю, намагаючись не залишати просвітів.
Щільно заповнюємо банку шматками сала до горлечка.
Банку достатньо закрити пластиковою кришкою.
Пробувати готове сало можна, через пару тижнів.
Зберігаємо банку з салом в холоді, не забуваючи про термін придатності такого продукту – через 5-6 тижнів сало, приготоване таким чином, втрачає свої поживні та смакові якості.