Як правильно солити сало в домашніх умовах в розсолі у банку, з часником і сухим способом? Секрети правильної засолювання сала для коптіння в домашніх умовах

Сало в домашніх умовах сухим способом

Простіше засолювання сала сухим способом — тільки його покупка в м’ясному павільйоні. Для процедури знадобиться лише саме сало, багато солі і скляна тара.

  • Підготовлений шар сала нарізати шматками шириною до 10 див.
  • Сіль досить велику змішуємо з чорним перцем, попередньо подрібненим в ступці.
  • При бажанні і для пікантності можна додати гоструватий червоний перець, який додасть готовому продукту приємний гострий смак.
  • Шматки сала гарненько натираємо приготовленої сухою сумішшю, намагаючись не залишати просвітів.
  • Щільно заповнюємо банку шматками сала до горлечка.
  • Банку достатньо закрити пластиковою кришкою.
  • Пробувати готове сало можна, через пару тижнів.
  • Зберігаємо банку з салом в холоді, не забуваючи про термін придатності такого продукту – через 5-6 тижнів сало, приготоване таким чином, втрачає свої поживні та смакові якості.