Солянка збірна: рецепт з покроковими фото
У цій інструкції наведено приклад базових кулінарних процесів з приготування збірної солянки, які ви зможете коригувати залежно від індивідуальних уподобань.
Для приготування запасіться стегнової частиною яловичини, з неї вийде наваристий міцний бульйон.
Вийшло дуже соковите і апетитне відварне м’ясо.
Тепер наріжте всі необхідні для страви м’ясні компоненти:
- тільки що відварене вами яловиче м’ясо
- копчені ковбаски
- шинку
- копчену курятину.
Потім підготуйте овочеву засмажку до супу. Цибулю і моркву, порізані кубиками, злегка підсмажте на соняшниковій олії, потім додайте до них пассероваться паприку протягом 3-4 хвилин.
Залийте запашні овочі томатним соком і залиште гаситися пару хвилин. Також можна потерти свіжі помідори на тертці або в крайньому випадку додати розведене з водою ложку томатної пасти.
Етап підготовки продуктів завершено, час зібрати всі складові в купу. У каструлю з вируючої яловичиною додайте м’ясну нарізку, через 1-2 хвилини залийте все заправкою з овочів, в міру посоліть і поперчіть.
Компоненти, які надають гостроту страви, слід кинути в суп за пару хвилин до готовності. При бажанні їх можна додати в тарілку безпосередньо перед подачею.
Маслини, каперси, часник, часточка лимона і пекучий перчик – для любителів пікантного смаку.
В оригінальному рецепті солянки присутній такий інгредієнт, як солоний огірок. Тоді замість води для бульйону використовується огірковий розсіл. Але все справа смаку і вирішувати вам, як урізноманітнити настільки екстравагантний смак улюбленої страви. А для ситності в солянку можна додати у процесі приготування картоплю.